“ZLATNA KOPAČKA” U VIROVITICU Nikola Suvajac s 15 pogodaka najbolji strijelac 3. HNL Sjever

U posljednjem ovosezonskom ligaškom nastupu nogometaši Virovitice u 5. kolu lige za opstanak 3. HNL Sjever poraženi su na gostovanju u Varaždinu od Varteksa 3:1.

U prvom dijelu Virovitičani su propustili četiri odlične prilike pa je ta dionica završila bez pogodaka. U četvrtoj minuti nastavka Rok Horaček svladao je domaćeg čuvara mreže Silvija Jovana i doveo Viroviticu u prednost. Vrlo brzo gostujuća momčad “prosula” je vodstvo. U samo dvije minute (52. i 53.) varaždinski “bumbari” iskoristili su dvije početničke pogreške gostujuće obrane i preokrenuli rezultat na 2:1 zgodicima Svena Jazbeca i Kesse Patricka Juniora Oseia.

Trener Virovitice krenui je na “sve ili ništa”. Najbolju prigodu za izjednačenje propustio je najbolji strijelac lige Nikola Suvajac. Otvorena igra gostujuće momčadi otvorila je prostor za domaće kontre. Iz jedne takve prilike u 83. minuti svojim drugim zgoditkom internacionalac Kesse postavio je konačnih 3:1.

Ovim rezultatom nogometaši Virovitice na kraju ligaškog natjecanja ostali su na četvrtom mjestu lige za opstanak. Za utjehu im ostaje naslov najboljeg strijelca lige, koji je osvojio Nikola Suvajac s 15 postignutih zgoditaka.

Varteks Varaždin – Virovitica 3:1
Najbolji u virovitičkim redovima: Rok Horaček

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content