ORAHOVICA Formirano Gradsko vijeće, predsjednica Karmen Halgaš

U višenamjenskoj dvorani održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Orahovica. Nakon izbora potrebnih komisija i odbora, vijećnici su položili svečanu prisegu.

Novi saziv čini 13 vijećnika i to 6 iz redova Hrvatske demokratske zajednice (Karmen Halgaš koja je ušla kao zamjena nositelju liste Saše Ristera, Stjepan Troha, Danijela Kordoš, Ivica Podboj, Nives Katalinić i Nataša Pustički), dva iz SDP-a (Radoje Medenica i Suzana Đebro Maričić), dva iz Nezavisne liste ”Zajedno za Orahovicu” (Josip Nemec i Darko Žužak), Ivančica Grgić iz Nezavisne liste Hrabro, Ana Marija Petin s Nezavisne liste Petin Ana-Marija te Lana Jurkin iz HSS-a.

Vijece Orahovica 4 predsjednica Karmen Halgas scaled

Na sjednici je naznačeno kako u sazivu vijeća nema predstavnika srpske nacionalne manjine pa će vijeće biti prošireno na 14 članova nakon provedenih izbora za istog.  U nastavku sjednice s 10 glasova za i 2 suzdržana izabrana je nova predsjednica gradskog Vijeća Orahovica, Karmen Halgaš (HDZ), dok su za dopredsjednice izabrana Lana Jurkin te  Suzana Đebro Maričić. 

-Velika je čast biti u Gradskom vijeću, a meni posebno biti i predsjednicom. Vjerujem kako ćemo zajedno konstruktivno raditi u cilju razvoja našeg grada te boljeg, sigurnijeg i ugodnijeg života naših sugrađana.

Čestitam svim vijećnicima i listama na izbornim rezultatima. Velik, ali častan posao je pred nama – rekla je nova predsjednica Halgaš.

Vijece Orahovica 6 scaled

Na kraju konstituirajuće sjednice obratio se i gradonačelnik Orahovice Saša Rister čestitajući predsjednici i dopredsjednicama na izboru te vijećnicima i listama na ulasku u vijećničke klupe:

-Čestitam svima i vjerujem kako ćemo zajedno donijeti puno našem gradu i građanima. Već na slijedećoj sjednici, a tražit ćemo da bude što prije sazvana, predložit ćemo proračun za tekuću godinu kako bi što prije nastavili s gradskim projektima te počeli financirati udruge i sve ono što je proračunom predviđeno – zaključio je Rister.  (www.icv.hr, vg)     

Vijece Orahovica 3 scaled        

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content