Orahovica u novoj viziji svoje budućnosti: Vertikala obrazovanja, prirodni resursi i novi Centar razvijaju zdravstveni turizam

Grad Orahovica ima nevjerojatne prirodne potencijale, od čistog zraka, bistre i pitke vode, svoje “divove” čuvare Papuk i Krndiju, prelijepo Orahovačko jezero, jednostavno idealan spoj za razvoj ovoga kraja kroz turizam.

Sve rečeno današnja gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Sašom Risterom još više želi iskoristiti razvojem nove grane turizma, onog zdravstvenog. Ovaj pravac najbolje usmjerava i čvrsta i odlična suradnja s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo koji već nekoliko godina više nego uspješno djeluje u Orahovici i razvija u njoj nove vrijednosti.

Razvoj zdravstvenog turizma, Grad temelji upravo na čistom zraku i bistroj vodi uz vrijedne investicije na Orahovačkom jezeru te izgradnji Centra za kardiovaskularnu rehabilitaciju pod ingerencijom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdrravstvo.

-Grad Orahovica je glavni suradnik od dovođenja fakulteta za dentalnu medicinu u Orahovici, surađuje u izgradnji novog Centra za kardiovaskularnu rehabilitaciju, i naravno da smo im uvijek na raspolaganju Želimo što više razviti zdravstveni turizam. Znamo da je godinama orahovački zrak da tako kažemo ljekovit, nekada je u Orahovici postojalo lječilište plućnih bolesti, a evo danas raste Centar za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti koji će kasnije prerasti u bolnicu. Imamo Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo s diplomskim i postdiplomskim studijem, a uskoro očekujemo i pokretanje srednjoškolskog smjera fizioterapije u našoj srednjoj školi i tu vidimo ogromne mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma uz naravno i sve mogućnosti koje će pružiti uređenje Jezera – kaže gradonačelnik Saša Rister.

Naglašava kako očekuje i velik broj ljudi koji budu dolazili u posjet pacijentima Centra i kasnije bolnice.

-Svi će oni imati smještajne kapacitete kako u samom Centru tako i na jezeru, tu nam je i Centar za edukaciju Merkur s bazenom, tako da bi tijekom cijele godine imali gdje smjestiti ljude s nekoliko vrsta sadržaja. Jednostavno, sve ovo što imamo moram znati iskoristiti, a uz sve ovo dolaze naravno i nova zapošljavanja – zaključio je Rister.

Nemjerljiva je potpora u ovoj priči Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo.

-Prije svega važno je kako će u Orahovici, kao nigdje u Hrvatskoj, postojati vertikala od srednjoškolskog obrazovanja preko fakultetskog preddiplomskog i diplomskog studija fizioterapije, a na jesen očekujemo i početak specijalističkog poslijediplomskog studija kardiopulmonalne rehabilitacije U novom Centru je i nastavak spomenute vertikale, a ono što bih posebno naglasio kako su nam sva povjerenstva koja smo prošli od osnivanja Fakulteta, rekla kako su oduševljena izvrsnom suradnjom Fakulteta s jedinicama regionalne i lokalne samouprave, u našem slučaju s Gradom Orahovicom i VPŽ-om i kako je to primjer kakav bi trebali svi fakulteti slijediti. Zajedno želimo puno toga raditi, a razvoj zdravstvenog turizma je izniman zajednički interes – zaključio je dekan Včev.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content