Od iduće sezone promjena u sustavu natjecanja u muškom rukometu: Slatina kroz kvalifikacije može do 1. HRL Sjever

U Zagrebu je održana Izvanredna skupština Hrvatskog rukometnog saveza. Skupštinari su jednoglasno podržali prijedlog promjene sustava natjecanja u muškom rukometu u idućoj sezoni.

Paket 24 Premijer liga će od iduće sezone imati 16 klubova. Iz lige neće nitko ispadati, a u ligu ulaze po dvije prvoplasirane momčadi iz dvije skupine prvih liga.

Zbog pandemije koronavirusa prošle sezone niti jedan klub iz drugih liga nije napredovao u viši stupanj natjecanja. Ove godine drugoligaška natjecanja su prekinuta. U novom sustavu natjecanja otvorila se mogućnost ulaska po dva kluba u prve lige.

Rukometaši Viro Virovitice već su ranije osigurali prvoligaški status, a sada se momčadi Slatine pruža mogućnost da se kroz kvalifikacije izbori za prvoligaški status. U protekle dvije sezone Slatinčani su bili na korak do prve lige, ali ih je u tome spriječila momčad Dugog Sela u dodatnim kvalifikacijama, odnosno koronavirus i prekid natjecanja.

Za kvalifikacije za popunu 1. hrvatske lige Sjever iz 2. hrvatske lige Istok se prema raspoloživim informacijama prijavilo pet momčadi: Đakovo, Valpovka iz Valpova, NEXE II, Nova Gradiška BD Gruppe Austria i Slatina. Samo pobjednik će se plasirati u 1. HRL Sjever.

Kvalifikacijski turnir trebao bi se igrati idućeg vikenda.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content