Bogatim višednevnim kulturno-zabavnim programom obilježen Dan grada Našica

Središnji dio višednevnog programa obilježavanja Dana grada Našica ove je godine održan u nedjelju, 13. lipnja, na blagdan zaštitnika sv. Antuna Padovanskog.

Program proslave počeo je nastupom Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja, a ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata, a potom je nastavljen mnogim sadržajima za sve građane.

U središtu grada upriličen je bogat kulturno-zabavni program, izložba oldtajmera i sajam, a navečer je na ljetnoj pozornici pokraj dvorca Pejačević održan svečani koncert. Uz ostale uzvanike, svečanosti je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, koji je svim građankama i građanima Našica čestitao njihov Dan.

TV Nasice 2
foto: TV Našice

Gradonačelnik Krešimir Kašuba povodom Dana grada naglasio je kako su Našice mjesto obiteljskog, mirnog i skladnog života.

– U ovom trenutku u Našicama imamo 600 milijuna kuna investicija, u najvećoj mjeri iz EU fondova. Našice je mjesto gdje će se promijeniti vizura grada, grad kulture. S našom Dorom Pejačević, prvom hrvatskom i drugom europskom skladateljicom imamo jednu lijepu priču. Našice je i grad franjevaca s našim samostanom, knjižnicom i inkunabulama, s templarskom crkvom. Našice imaju i velike mogućnosti sportskog turizma. U Našicama se nalazi prvoligaški RK Nexe te svjetski prvak ŠUD Šaran. Imamo poznate trkače Nexe Team, bicikliste i mnoge druge. Imamo veliki vodeni resurs Lapovac. Imamo veliku mogućnost zdravstvenog turizma, a sve to temeljimo na demografskoj obnovi. S ovim investicijama imamo veliku priliku i da za naše sugrađane i sugrađanke koji su morali napustiti Našice stvorimo uvjete da se počnu vraćati. Našice je grad obrtnika, imamo više od 400 registriranih obrtnika. Temelj našeg gospodarstva je Nexe grupa sa svojom kvalitetom i ljudskim resursima. Ne smijemo zaboraviti niti male i srednje poduzetnike i njihovu sinergiju i povezanost. Imamo i industrijsku zonu na visokoj razini infrastrukture. Našice su grad institucija, imamo 4 osnovne škole, srednju školu, vrtiće, dom zdravlja, bolnicu. Bolnica je najbolje opremljena u tom tipu u Hrvatskoj za što je zaslužan naš ravnatelj, saborski zastupnik Hrvoje Šimić. Našice je i grad udruga, imamo više od 100 kulturnih, sportskih, humanitarnih, volonterskih udruga koje podižu kvalitetu života u gradu – između ostalog istaknuo je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content