Jučer „paklena“ vrućina, a danas mjestimični grmljavinski pljuskovi i nevrijeme praćeno tučom

Jučer (četvrtak) smo imali vrhunac prvog ovosezonskog toplinskog vala. Virovitica se u najtoplijem dijelu dana (u hladu) grijala na 36,5°C, Slatina 37,5°C i Bilogora na 35,5°C. Danas postupno manje vruće, a sutra prolazno ugodnije prije drugog ovosezonskog toplinskog vala koji započinje u ponedjeljak i vjerojatno će potrajati do četvrtka.

Hladna fronta danas će nas rubno „okrznuti“ tijekom poslijepodneva i noći s petka na subotu te tijekom subote ujutro. Drugi stupanj upozorenja, od tri moguća, izdao je DHMZ za područje istočnog dijela Hrvatske, pa tako i istočnih predjela Virovitičko-podravske županije.

Najveća vjerojatnost za olujno grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom te obilnijom kišom u kratkom vremenskom periodu uz prolazno jak do olujan vjetar je na području istočne Posavine, Podravine, Slavonije te Baranje i Srijema.

Subota ugodnija.

Noćno ohlađivanje će biti prisutno zahvaljujući vjetru, ali i dolasku hladnijeg zraka sa sjevera. Danju toplo, ali ne i vruće. Uglavnom na području Virovitičko-podravske županije ispod 30°C.

Od nedjelje sunčano, suho i toplije. Tjedan pred nama ponovno vruće, sparno i „pakleno“. Možda i toplije u odnosu na jučer?

Kad će osvježenje? Ako je vjerovati trenutnim izračunima numeričkih prognostičkih modela, u drugoj polovici tjedna te u dane vikenda.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content