Klement: Borba protiv koronavirusa je borba svih nas koja neprekidno traje od ožujka prošle godine i jedini izlaz i povratak prema normalnom životu je – cijepljenje

– Borba protiv koronavirusa je borba svih nas koja neprekidno traje od ožujka prošle godine, a jedini izlaz za povratak prema normalnom životu je – cijepljenje, stoga, „Mislite na druge, cijepite se“ – naglašava načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije i zamjenik župana Marijo Klement, uoči nove „runde cijepljenja“ koja kreće idući tjedan kojom će se „COVID-busom“ obići 49 naselja diljem naše županije te “na kućnom pragu”, procijepiti svi oni koji to žele.

Gledajući postotak procijepljenosti stanovnika s područja Virovitičko-podravske županije, nalazimo se iznad prosjeka cijepljenih u Hrvatskoj, no cilj je što prije, procijepiti 50 posto odraslog stanovništva kako bi se što prije vratili “normalnom životu”.

– U posljednje vrijeme, uz klasične metode cijepljenja, Virovitičko-podravska je prepoznata i po inovativnim metodama. Tako je cijepljenje kroz „drive in“, te od idućeg tjedna u „COVID-busu“, pohvaljeno i na sjednici Vlade RH s hrvatskim županima za inovativne metode. Svega toga, ne bi bilo bez svih onih djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, Doma zdravlja VPŽ, Opće bolnice Virovitica, Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, liječnika obiteljske medicine, učenika medicinske struke volontera Tehničke škole Virovitica, članova stožera civilne zaštite iz cijele Virovitičko-podravske županije, djelatnika policije, vatrogasaca, djelatnika područne službe 112 ili HGSS-ovcima, svih znanih i neznanih. Svima vama, u ime Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije jedno veliko hvala – kazao je Marijo Klement.

a 1b 1c 1d1

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content