Minimalna, ali slatka pobjeda Presečanove momčadi u Legradu: Matej Babić prelomio susret u 78. minuti

Nastavljaju se odlični rezultati pitomačkog četvrtoligaša koji je u sklopu 28. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica stigao do 13. ovosezonske pobjede i zahvaljujući kiksu Dinama u Slatini, sada je dva kola prije kraja natjecanja udaljen “samo” dva boda od pete pozicije.

Jedan pogodak prelomio je susret. Bila je ovo minimalna, ali slatka, a ujedno teško izborena pobjeda na gostovanju kod Graničara u Legradu. Do 78. minute mreže su mirovale, a onda se “ukazao” Presečanov “adut s klupe”, Matej Babić, pospremio loptu iza nemoćnog Gorana Ružića i donio gostima vrijedna tri boda. Babić je u igru ušao u 53. minuti umjesto Arapinca.

Pitomača je “držala” posjed, dominirala od prve minute, ali nije bila konkretna u završnici. Najopasniju prigodu u prvom dijelu imao je Milan Prlić, nakon ubačaja Nikole Plavšića, ali domaća mreža nije se zatresla. Dva pokušaja nakon tog imao je Valentino Paradinović, a jedan Karlo Jakupec, ali ponovno ništa.

U nastavku je nekoliko solidnih prigoda imala i domaća momčad koja je stajala u bloku, branila se i pokušavala samo na kontre, ali nije urodilo plodom. Na kraju, potpuno zaslužena pobjeda Pitomače i nova, vrijedna tri boda.

Glavna sutkinja Kristina Veljačić podijelila je jučer pet žutih kartona, tri na domaću i dva na gostujuću stranu, a zaradili su ih Luka Skoko i Dean Klemen. S obzirom da im je ovo bila treća opomena, ovog vikenda u 29. kolu kada Pitomača dočekuje Zdenku, neće biti na raspolaganju strategu Presečanu.

Graničar Legrad – Pitomača 0:1
Igrač utakmice: Matej Babić

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content