Mislite da kuhate najbolji paprikaš ili kotlovinu? Skupite ekipu i prijavite se na natjecanje u Pitomači

blank

Ovim putem pozivaju se mještani odnosno udruge, ustanove, poduzetnici, predstavnici ugostiteljskih objekata s područja Virovitičko-podravske županije da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju „Dani pjesme, kruha i vina „Vidovo 2021.“, odnosno natjecanje u pripremanju autohtonog goričnog paprikaša te kotlovine koji organizira Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine Pitomača.

Natjecanje će se održati u subotu 12. lipnja 2021. godine u Pitomači s početkom u 17 sati, te se svaka ekipa po svojem izboru može natjecati u samo jednoj vrsti jela.

Za pripremanje paprikaša organizator osigurava glavnu namirnicu junetinu (5 kg), a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi.
Za pripremanje kotlovine organizator osigurava glavne namirnice odnosno dvije kile svinjske vratine, jednu kilu pilećih bataka, jednu kilu svinjskog carskog mesa i jednu kilu kobasica, a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi.

A isto tako po jednoj ekipi organizator također osigurava: pet kilograma kruha, 50 plastičnih zdjelica za paprikaš ili 50 plastičnih tanjura za kotlovinu, 50 komada pribora za jelo, 100 komada plastičnih čaša i šest komada mineralne vode od 1,5 litre.

Kuharske ekipe sastoje se od dva člana i jednog mentora te svaka ekipa obavezna je ponijeti pribor za pripremu kotlovine, te plinsku bocu i plamenik. Predviđeno je da svaka kuharska ekipa pripremi otprilike 15 litara paprikaša, a sve će biti podijeljeno mještanima i gostima.

Za sve natjecatelje osigurane su zahvalnice za sudjelovanje, a najbolje ekipe prema procjeni komisije osvojit će nagrade za prvo, drugo i treće mjesto.

Za sudjelovanje na natjecanju potrebno je prijaviti se do 9. lipnja, a kontakt osoba je Darko Mihoković: 092/3477-064.

(www.icv.hr, ib)