Na Orahovačkom jezeru 26. lipnja održat će se „6. Sajam vina i kulena“

U Orahovici će 26. lipnja na Orahovačkom jezeru biti održan „6. Sajam vina i kulena“ kao prepoznatljivi sadržaj u cilju prezentiranja domaćih proizvoda i proizvođača. Riječ je o sajmu vina, odnosno vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, turizma, tradicije, gastronomije, domaćih proizvoda i suvenira.

– Na sajmu će osim vina i kulena, biti predstavljeni autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, eno i gastronomski specijaliteti, autohtona događanja i običaji te turistička ponuda ruralnog turizma. Bit će organizirane razne degustacije i promotivna prodaja proizvoda. U sklopu sajma bit će održano i tradicionalno ocjenjivanje vina i kulena te izbor za Vinsku kraljicu – kaže predsjednik Turističke zajednice organizatora Sajma te orahovački gradonačelnik Saša Rister.

Prijavnicu za sudjelovanje na ocjenjivanju vina obavezno ispuniti i poslati na e-mail: [email protected] ili fax: 033/673 – 125, a važno je reći kako kotizacije za oba natjecanja, dakle za najbolji kulen i vino, nema. Uzorci vina se dostavljaju na adresu Grad Orahovica, Franje Gavrančića 6, 33515 Orahovica, prvi kat, soba broj 10 osobno ili poštom do 23. lipnja 2021. od 7:00 do 15:00 sati. Za sve informacije otvoren je broj mobitela 099 262 0336.

Prijavnice možete preuzeti OVDJE.

– Orahovica je poznata po vinima i vrhunskom kulenu i zato je ovaj sajam izvrsna prigoda da kroz ova dva proizvoda još vie promoviramo svoj grad, naše prelijepo Jezero i sve ljepote i znamenitosti koje pruža ova kraj. Znamo koliko je važna gastronomija u promociji turizma jednog kraja zato je ovo idealan spoj za jednu odličnu turističku priču te i ovim putem pozivam sve ljubitelje dobrog zalogaja i kapljice te ljepote prirode dan im se pridruže – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content