Doznajte sva ligaška napredovanja: Graničar Bušetina u 4. ligu, Podgorje i Crnac u 1. ŽNL, “vraćaju” se Omladinac i Turanovac

Ured tajnika Županijskog nogometnog saveza Krunoslava Moslavca ovih dana zatrpan je prijavama klubova za natjecanje u idućoj sezoni, a telefon mu neprestano zvoni. Do 15. lipnja bio je rok klubovima koji su protekle sezone igrali u županijskim nogometnim ligama, da se prijave za natjecanje u idućoj sezoni.

Najbolja momčad 1. županijske nogometne lige (Sloga iz Zdenaca) prijavila se za isti rang natjecanja i u idućoj sezoni, dok se drugoplasirana Graničar Bušetina prijavila za natjecanje u 4. ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica u idućoj sezoni.

Nogometaši Crnca, nakon nekoliko sezona u 2. županijskoj nogometnoj ligi Istok, vraćaju se u društvo županijskih prvoligaša.

Prvak 2. županijske nogometne lige Zapad Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice nije se prijavio za nastup u 1. ŽNL, ali su se prijavili drugoplasirano Podgorje i trećeplasirani milanovački Sokol. Shodno plasmanu prednost u napredovanju imat će Podgorje.

Za nastup u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad nije se prijavio prvak 3. ŽNL Zapad Aršanj iz Sedlarice, već je interes za nastup u višem rangu natjecanja izrazio Podravec iz Dinjevca.

Prvak 3. županijske nogometne lige Istok Krčevina iz Čađavačkog Luga prijavila se za natjecanje u 2. ŽNL Istok, a interes je pokazao i Grabić.

Nogometna lopta će se zakotrljati na nekoliko terena na kojima je neko vrijeme nije bilo. Za nastup u 3. županijskoj nogometnoj ligi Zapad prijavili su se Omladinac iz Korije i Turanovac, dok se očekuje da će se u natjecanje 3. županijske nogometne lige Istok od jeseni uključiti Miholjac iz Gornjeg Miholjca i Tehničar iz Cabune.

Končani sastavi županijskih nogometnih liga bit će poznati nakon što stručna komisija obiđe sve terene klubova, koji su izrazili interes za napredovanjem i ustanovi ispunjavaju li klubovi uvjete za viši rang natjecanja, odnosno, kada Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza donese konačnu odluku o sastavima liga.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content