POSVEĆENA SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA U središtu Orahovice održana treća književna večer “Zaliječimo tugu stihovima”

Na terasi Laganini bara u središtu Orahovice u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica te suorganizaciji Udruge HOS, Kreativne udruge Piccolo i Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” održana  je 3. književna večer, simbolično nazvana “Zaliječimo tugu stihovima”.

Večer je proizašla iz aktivnosti projekta “Suvremen i zdrav život branitelja”, a ove godine bila je dio novog projekta “Promicanje vrijednosti Domovinskog rata na orahovačkom području”.

Uoči programa, predstavnici organizatora i gradonačelnik Saša Rister položili su aranžman i lampione kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu grada odajući im dužnu počast.

2806pjesnickavecer-3-Custom

Večer su upotpunili lokalni pjesnici Svjetlana Carić, Blaženka Maglaić, Branko Čordašić, Darko Troha te Ivan i Vladimir Grgurić, a glazbenu pratnju odlično su odradili braća Krešimir i Borna Gernhard te solistice Ana Mikičić i Mirna Ambroš.

– Večer smo posvetili svim hrvatskim braniteljima, a bila je podijeljena u dva dijela. Prvi dio je bio rezerviran za domoljubne, a drugi za stihove svih tematika. Ova književna večer je kao poticaj stvaralaštvu, prenošenju iskustava, sjećanja, na dijeljenje zajedničke ljubavi prema Domovini. Hvala svima koji su nastupili i svim posjetiteljima koji su pokazali da ovakve večeri Orahovici trebaju. Upravo iz tog razloga pao je dogovor kako bi do kraja ljeta mogli ponoviti još jednu ovakvu večer – rekao je predsjednik UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot.

2806pjesnickavecer-1-Custom

Večer je uveličao i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Sve pohvale organizatoru na ovoj ideji te posebno sudionicima koji su pokazali svoje pjesničke sposobnosti. Bilo je to prekrasna orahovačka ljetna večer koju je Grad Orahovica podržao i ustrajat ćemo u tome da se ovakvi kulturni događaji u našem gradu nastave– rekao je Rister.        

(www.icv.hr, vg, foto: S. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content