Prošli tjedan na virovitičko-podravskim prometnicama 21 prometna nesreća: Počinitelji bježali, bili pod utjecajem alkohola

Tijekom proteklog tjedna na području PU virovitičko-podravske dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih je 6 nesreća sa ozlijeđenim osobama, 10 prometnih nesreća sa materijalnom štetom te 5 prometnih nesreća u kojima su počinitelji napustili mjesto događaja, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Tri su počinitelja naknadno pronađena. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, 4 osobe su lako ozlijeđene, a 2 osobe teško. U jednoj prometnoj nesreći s teško ozlijeđenom osobom vozač je odbio alkotest, dok su u 3 prometne nesreće s materijalnom štetom počinitelji bili pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 201 prekršaja, od čega je 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 26 ostalih prekršaja biciklista, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.94 g/kg je utvrđena u utorak, 22. lipnja u Virovitici, Stjepana Radića 68 u 16.05 sati, kod 42-godišnjeg vozača osobnog vozila.

Najveća izmjerena brzina od 93 km/h (već umanjena za toleranciju) na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h utvrđena je u četvrtak 24. lipnja u Pitomači u 21.34 sati, prekršaj utvrđen mjernim uređajem za nadzor brzine.

Uhićene i zadržane osobe

Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona 3 su osobe uhićene. Sve tri osobe bile su pod utjecajem alkohola od čega je 1 osoba sudjelovala u prometnoj nesreći, a 1 osoba je dragovoljno predala sadržaj biljne materije karakterističnog izgleda i mirisa nalik na „marihuanu“, kažu iz policije.

Policijski službenici su tijekom proteklog vikenda vršili pojačani nadzor prometa s posebnim naglaskom na vozače pod utjecajem alkohola. Od 97 prekršaja utvrđenih u dane vikenda, 14 je vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 30 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 15 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 zbog nepropisnog korištenja mobitela.

U subotu na nedjelju 26./27. lipnja, od 20 do 04 sati policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica proveli su akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola u je utvrđeno 11 prekršaja od čega 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 3 nepoštivanja znaka te 5 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content