Ribolovci zdenačkog Linjaka osvojili Kup grada Orahovice

blank

U organizaciji Športskog ribolovnog kluba “Šaran” Orahovica održan je tradicionalni kup grada Orahovice u športskom ribolovu. Ovaj Kup svake godine dio je najveće gradske  manifestacije Orahovačko proljeće pa je tako i ove godine, iako je manifestacije otkazana, organiziran na zadovoljstvo ljubitelja ribolova.

U natjecanju je sudjelovalo pet ekipa, odnosno klubova i to Klen Čačinci, Linjak Zdenci, Pastrva Voćin, Karas Crnac i domaćin Šaran Orahovica. Lovilo se u tri sektora, a na kraju najuspješnija bila je ekipa ŠRK Linjak iz Zdenaca, drugo mjesto pripalo je domaćinu Šaranu iz Orahovice dok je broncu osvojila ekipa iz Čačinaca. Najbolji u sektoru A bio je Zdenko Velić iz Zdenaca s 3.710 grama, u sektoru B slavio je Šime Beštek iz Čačinaca s ulovljenih 4.015 grama, a u sektoru C Mario Lukačić iz Zdenaca sa 6.710 grama kojem je pripala i ukupnu pojedinačnu nagrada za najbolji ulov po sektorima.

Iz Kluba domaćina zahvalili su se svim ekipama na sudjelovanju i čestitali na dobrim ulovima te najavili i Kup Turističke zajednice grada Orahovice u rujnu na svojim ribnjacima. Natjecanje je otvorio te na kraju medalje najboljima uručio, orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Zahvaljujem svim natjecateljima, a onim najboljima čestitam na ostvarenim rezultatima. Ribolov i Športsko ribolovno društvo Šaran su jedan od najboljih promotora grada, kako svojim sportskim rezultatima tako posebno i radom na održavanju prekrasnih ribnjaka koji su postali i turistička destinacija. Hvala svim članovima ŠRD-a Šaran na svemu tome i organizaciji ovog tradicionalnog natjecanja i naravno, Grad i ja osobno smo im uvijek na raspolaganju za svaki vid pomoći – rekao je gradonačelnik Rister.          

(www.icv.hr, vg)