Đakić: Mlinarić je teško izvrijeđao sve koji su podržali Zakon o civilnim stradalnicima

Saborski zastupnik Josip Đakić (HDZ) u utorak je odbacio „bestijalno obmanjivanje javnosti“, odnosno kritike koje je proteklih dana na prijedlog zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata iznosio zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe. „Klub HDZ-a zgrožen je bestijalnim obmanjivanjem javnosti u pogledu zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Mlinarić je teško izvrijeđao sve koji su zakon podržali, obmanjujući javnost da se njime želi podilaziti agresoru, suradnicima, doušnicima, njihovim obiteljima“, rekao je Đakić u slobodnom saborskom govoru, donosi tportal.

Saborskom kolegi je poručio da bi trebao znati da su udruge civilnih stradalnika dugo očekivale taj zakon i poslale mu pismo u kojem jasno kažu da je taj zakon posljednja šansa priznanja njihove žrtve.

„Za majke poginule djece, obitelji poginulih i nestalih civila, za invalide, ovaj je zakon iskaz poštovanja i pripadnosti našoj domovini, iskaz važnosti njihove žrtve i doprinos stvaranju neovisne države“, izjavio je HDZ-ov zastupnik.

Upitao se i tko su ljudi koji mogu tako „monstruozno napadati zakon koji je zapravo dug države i društva prema nevinim žrtvama Domovinskog rata“.

Ne možemo se suglasiti s optužbama koje govore o svemu, samo ne o istini, koje vrijeđaju žrtvu, naglasio je Đakić i poručio Ćipi da je prešao svaku granicu kao branitelj, zastupnik, političar, „sijevajući salvama optužbi koje nemaju utemeljenje“. (tportal, HINA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content