DVD ORAHOVICA DOBIT ĆE NOVI VATROGASNI DOM Rister: Ako sve bude po planu, izgradnja bi trebala krenuti krajem 2022. ili početkom 2023.

U prostoru gradske uprave održan je radni sastanak gradonačelnika Orahovice Saše Ristera s čelnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica te vodstvom Razvojne agencija VIDRA Virovitičko-podravske županije. Glavna tema bila je izgradnja novog vatrogasnog doma u Orahovici koji je društvu, ali prije svega gradu, prijeko potreban.

Predsjednica VIDRA-e Emina Kovač i njezin tim koji je nazočio sastanku, pojasnili su i predstavili orahovačkim vatrogascima mjere i potencijalne natječaje putem kojih će najlakše doći do projekta izgradnje vatrogasnog doma, a gradonačelnik Saša Rister naglasio kako će Grad u cijeloj priči biti čvrsto partner.

– Na svim skupštinama vatrogasnih društava kojima sam nazočio prolazila je priča o nužnosti novog vatrogasnom doma u Orahovici i zato smo promptno krenuli u realizaciju ovoga projekta. DVD Orahovica ima svoje zemljište i idejno rješenje iz 2017. godine, a ovim radnim sastankom smo zaključili kako će Grad i DVD zajedno krenuti u izradu potrebne dokumentacije nakon čega ćemo se okrenuti mogućnostima novog programskog razdoblja s kojima nas ja upoznala ravnateljica Kovač. Riječ je o natječajima EU u kojima će biti dosta sredstava za civilnu zaštitu i vatrogastvo, ali prvo moramo riješiti dokumentaciju. Za deset dana smo dogovorili novi sastanak na kojem bi krenuli u izradu glavnog projekta kako bi na vrijeme mogli aplicirati na natječaje koji budu otvoreni. Izrada te projektne dokumentacije će trajati barem šest mjeseci, a kako smo dobili informacije, svi ti natječaji bi trebali biti otvoreni kroz 2022.. Očekujemo, ako sve bude u redu, da bi izgradnja mogla krenuti krajem 2022. ili početkom 2023. godine- rekao je gradonačelnik Rister.

Predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić bio je itekako zadovoljan zaključcima ovoga sastanka.

– Nikada nismo bili bliže izgradnji novog vatrogasnog doma koji će za Orahovici biti izniman strateški objekt. Svjedoci smo klimatski i vremenski nepogoda u našoj zemlji koji se ne mogu predvidjeti i zato kažem kako bi ovakav objekt bio strateški važan za prihvat ljudi, postav operativnog i komunikacijskog centra te time naravno i pružanje pomoći ljudima u nevolji. Svi znaju kako mi imamo veliki problem s garažnim prostorom za sva vozila, da nam je ispred doma gradsko parkiralište i često ne možemo s vozilima izaći zbog nesavjesnosti građana što nas gura ka izgradnji novog doma– rekao je predsjednik Pezić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content