Orahovački IBM u “Sportskim praznicima”: Cilj projekta je uključivanje učenika OŠ u sportske aktivnosti za vrijeme školskih praznika

Na području Virovitičko-podravske županije u tijeku je projekt pod nazivom “Sportski praznici”. Cilj projekta je uključivanje učenika osnovnih škola u sportske aktivnosti za vrijeme školskih praznika.

U projekt je ove godine uključeno preko 10.000 učenika u više od 60 škola u Republici Hrvatskoj. Projekt je praktički nastavak Univerzalne sportske škole, koju su učenici pohađali za vrijeme nastave, a predviđen je za sve učenike osnovnih škola od prvog do osmog razreda. U ovaj zanimljivi događaj uključila se i orahovačka osnovna škola Ivane -Brlić Mažuranić.

0707sportskipraznici 3 Custom

– Riječ je o u projektu Hrvatskog školskog sportskog saveza. U projekt su uključeni učenici od prvog do osmog razreda i traje od 28. lipnja do 23. srpnja, s tim da svaka grupa traje tjedan dana. Prve tri grupe su popunjene, a u četvrtoj grupi još ima mjesta za upisati se, stoga se svi zainteresirani još uvijek mogu prijaviti u četvrtu grupu. Kroz ovaj projekt prolazimo s djecom sportske vježbe te niz sportova u kojima oni pokazuju svoje talente. U svakom slučaju ovo je sjajna prigoda da djeca i tijekom školskih praznika uživaju u sportu u školi – kaže učitelj tjelesne i zdravstvene kulture iz orahovačke škole, Hrvoje Kraljik.

(www.icv.hr, vg)  

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content