Miroslav Venus: Cijepite se „danas“ kako bi na jesen bili zaštićeni

Govoreći na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, kazao je kako je na području Virovitičko-podravske županije, do 7. srpnja, prvom dozom cijepljeno ukupno 41,7 posto odraslog stanovništva.

Drugu dozu primilo je 32,7, a potpuno je procijepljeno 33,2 posto odraslog stanovništva VPŽ.

– Mi i danas kontinuirano cijepimo. Pozivam sve one koji još to nisu učinili, da se cijepe „danas“ kako bi na jesen bili zaštićeni – podcrtao je Venus.

Raspored cijepljenja u srpnju možete vidjeti OVDJE. Inače, u zadnjem tjednu srpnja, te u prvom tjednu kolovoza, COVID-bus će ponovno obići 57 naselja diljem Virovitičko-podravske županije, u kojima se, u „prvom naletu“, isključivo Pfizer cjepivom, procijepilo 1.248 osoba. Najvećim dijelom su cijepljene osobe prvom dozom, a oni će drugu dozu primiti krajem srpnja i početkom kolovoza.

– Uz COVID-bus, cijepili smo stanovnike naše županije u ruralnim sredinama, došavši im na „kućni prag“. Zahvalni smo svima onima koji su se cijepili, jer na taj način, čuvaju i svoje i zdravlje svojih bližnjih, te ostalih sugrađana – zaključio je između ostalog dr. Miroslav Venus koji je vijećnicima Županijske skupštine podijelio maske s natpisom „Cijepi se – misli na druge“.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content