NK Dinamo Josipovo pobjednik 27. Memorijalnog nogometnog turnira ”Mirko Adžić i Zoran Joć”

Hrvatski nogometni klub Grabić jučer (subota) je po 27. put zaredom bio organizator Memorijalnog nogometnog turnira posvećenog hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću koji je ujedno bio i član kluba.

Izaslanici kluba i Općine Sopje predvođeni općinskim načelnikom Berislavom Androšem, rodbina i prijatelji u prijepodnevnim satima položili su upaljene lampione i vijence na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Mirka i Zorana na Gradskom groblju u Slatini.

Uoči početka 27. Memorijalnog turnira ”Mirko Adžić i Zoran Joć” prisutnima su se pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice obratili predsjednik HNK Grabić Željko Boronjek i načelnik Općine Sopje Berislav Androš, a turnir je otvorio Antonio Joć, sin Zorana Joća.

Na turniru u velikom nogometu, koji je igran na grabićkom nogometnom igralištu a koje nosi ime Mirka Adžića, nadmetale su se ekipe: NK Standard Nova Šarovka, NK Mladost Bakić, NK Dinamo Josipovo i HNK Grabić. Prvo mjesto zauzela je ekipa Dinama iz Josipova, drugi su bili nogometaši Grabića, treći NK Standard Nova Šarovka i četvrta Mladost Bakić . Za najboljeg igrača proglašen je Denis Beuk, najbolji golman bio je Josip Štefanović, a strijelac turnira bio je Mihael Tomašević. Turnir su sudili Srednoselac, Loparac, Vancl i Keler.

Pehare ekipama, pojedinačne nagrade igračima, te zahvalnice i ostale nagrade uručili su predsjednik HNK Grabić Željko Boronjek, potpredsjednik i trener HNK Grabić Ivica Marković, Andreas Boc, te sin Zorana Joća, Antonio. Najznačajnije priznanje ”Grabičko srce” otišlo je u ruke predsjedniku Udruge HVIDR-a Slatina i zamjeniku slatinskog gradonačelnika Iliji Nikoliću. Prije podjele priznanja nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, te čestitao nogometašima na fer i korektnom nadmetanju.

Svoj doprinos Memorijalu i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, koji su istrčali svoju 7. Memorijalnu utrku ”Mirko Adžić i Zoran Joć”, od Slatine do Grabića. Utrku su istrčali: Pavo Tutenov, Mario Kovač, Zlatko Milošević, Robert Knapić, Sandro Dolovski, Nives Halužan i Christian Hrvoić, a logistička potpora bila je Ivana Novak. Prije početka utrke, ”Glasnici” su uz rodbinu odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom Gradskom groblju.

Ovogodišnji Memorijalni turnir u velikom nogometu ”Mirko Adžić i Zoran Joć” održan je uz pokroviteljstvo Općine Sopje, Udruge HVIDR-a Slatina i Ministarstva hrvatskih branitelja.

(www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli, Ž. Janečić i M. Kovač)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content