Održan prvi sastanak Književnog kluba u sklopu projekta „Kreativni kovčeg“

Jučer (srijeda) u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića održan je prvi sastanak Književnog kluba koji se provodi u sklopu projekta „Kreativni kovčeg“ čiji nositelj je Centar za kulturu „Drago Britvić“. Tema prvog sastanka Književnog kluba bilo je pjesništvo u ilirizmu s naglaskom na stvaralaštvo pjesnika Petra Preradovića.

Voditeljica Književnog kluba Danijela Rešetar sve sudionike je upoznala s pjesništvom u vrijeme ilirizma te s književnim stvaralaštvom pjesnika Petra Preradovića. U vremenskom periodu od sat vremena, osim slušanja teorijskog dijela, sudionici su čitali te na svoj način interpretirali Preradovićevu poeziju.

Drugi sastanak Književnoga kluba održat će se u srijedu, 14. srpnja s početkom u 17 sati u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića. A tema će biti uvod u mitove i legende s naglaskom na mitologiji mačaka.

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa koji potiče čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, koju je Vlada na prijedlog Ministarstva kulture i medija RH proglasila Godinom čitanja.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content