Počele pripreme županijskih momčadi koje igraju u 4. ligi: Pitomača i Slatina s pogledom prema vrhu, a Suhopolje i Graničar Bušetina žele zlatnu sredinu

U protekla dva tjedna s pripremama za novu sezonu počele su županijske momčadi, koje će od iduće sezone igrati u 4. ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Uz tri starosjedioca Pitomaču, Slatinu i Suhopolje od jeseni u ligi će igrati i četvrti predstavnik Virovitičko – podravske županije prošlosezonski viceprvak 1. ŽNL Graničar Bušetina.

Zasad najmanje promjena u sastavu bilo je u Pitomači. Otišao je Dean Klemen, a došli su Sandi Kovač, Marko Matančić, Dino Milinović i Ivan Begović. Trener Ivan Presečan slaže momčad koja će se uključiti u borbu za naslov prvaka i ulazak u 3. HNL Sjever. 

U Slatinu, koja je proljetos imala „tanak“ kadar došli su ponajbolji igrači iz šire okolice: Mateo Jerešić, Florijan Rupčić, Ivan Stjepić, Dino Radonjić, Toni Hudoletnjak, Franjo Farkaš, Robert Šomođi, koji će kvalitetno zamijeniti Renea Prugovečkog, Benjamina Dijanešića, Renata Matotu, Marija Jozića i Dominika Nikšića. Trener Damir Pemper zadovoljan je novopridošlim igračima i očekuje pomak prema vrhu tablice. 

U preostala dva kluba bilo je još više izmjena u igračkom rosteru. 

Na suhopoljskom stadionu Park trener Samuel Spudić slaže mladu i borbenu momčad, kojoj će cilj biti sredina tablice. U redove Grofova došli su braća Dorian i Dominik Bogati, Natanel Vidak, Dean Klemen i Hrvoje Juhas, a u planu je dovođenje još dva – tri igrača. Već pripremni ogled u Gradini, gdje su pobijedili domaćeg županijskog prvoligaša 5:0, budi optimizam kod navijača žuto – zelenih. 

U redovima novog ligaša Graničar Bušetine trener Stjepan Pleše i predsjednik Luka Brlas napravili su postupnu rekonstrukciju momčadi. Došlo je 12 novih igrača, a prijelazni rok još nije gotov. Na turniru u Gornjem Bazju, koji se igra nedjelju, 25. srpnja momčad bi se trebala konačno kompletirati. U klubu iz bušetinskog Bereka vjeruju da će se pozicionirati u sredini tablice, ali je pred trenerom Plešom još puno posla, kako bi ukomponirao novi igrački sastav.

(www.icv.hr, mš) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content