S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU ZAPOČELI NOGOMETAŠI SVETOG ĐURAĐA Nikola Mesić: Glavnu riječ u klubu vodit će igrači

Među posljednjim nogometnim klubovima koji su počeli pripreme za novu sezonu je županijski drugoligaš Sveti Đurađ iz istoimenog virovitičkog prigradskog naselja. Na uvodni sastanak i prvi trening treneru Nikoli Mesiću se, zbog radnih obveza i godišnjih odmora, odazvalo desetak igrača. Igrače je na početku pozdravio predsjednik kluba Ivan Ćavarušić, nakon čega je trener Mesić objasnio plana priprema i način rada.

– Ovo će, koliko znam, biti prvi klub na našem širem prostoru koji će se temeljiti na potpunoj amaterskoj osnovi. Glavnu riječ u klubu trebaju voditi igrači, a svi mi ostali trebamo im pomagati da se ostvari ono što su zacrtali. Cilj treba biti igra i uživanje u nogometu. Ovdje imamo sve što nam je potrebno, obnovljen društveni dom sa svlačionicama i klupskim prostorijama gdje se možemo družiti i provoditi slobodno vrijeme, kvalitetan teren za igru s navodnjavanjem, preostala je samo izgradnja reflektora u idućih godinu – dvije. Sada nam rezultat nije u prvom planu, već stvaranje atmosfere zajedništva u klubu-  naglasio je trener Mesić.

IMG 0131

U pripremnom razdoblju u planu su dva treninga tjedno, uz utakmicu vikendom. Prvu pripremnu utakmicu Sveti Đurađ će odigrati u subotu 31. srpnja u Virovitici s kombiniranom momčadi juniora i kadeta tamošnjeg hrvatskog trećeligaša. Sedam dana kasnije, 7. kolovoza, u Svetom Đurađu se igra memorijalni turnir, a 14. kolovoza je planira posljednja pripremna utakmica s Dinamom iz Kapele Dvora. Vikend nakon toga se igra 1. kolo Županijskog nogometnog kupa.

– Pet do šest tjedana dovoljno je vremena za pripreme. Naglasak treba staviti na dolasku na treninge i njihovom odrađivanju, a ne na dužini pripremnog razdoblja-  objasnio je svoju koncepciju rada Mesić.

Dok su igrači odrađivali vježbe i zadatke koje im je zadao trener Mesić, posjetio ih je suigrač Dalibor Ladović koji će im i ove godine biti jedan od oslonaca u momčadi, a trenutno se ne može priključiti treninzima zbog radnih obveza. 

U klubu do početka natjecanja planiraju dodatno pojačati igrački kadar s nekoliko iskusnih igrača.

IMG 0104

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content