Spriječeno krijumčarenje migranata: Bosanac prevozio četiri Afganistanca, jedan pronađen u prtljažniku. Određen mu istražni zatvor

- PROMO -

Policijski službenici Policijske postaje Pitomača spriječili su još jedno krijumčarenje migranata. Naime, u četvrtak, 1. srpnja, oko 18.10 sati prilikom nadzora prometa u Ulici Vladimira Nazora u naselju Stari Gradac, zaustavili su vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27 – godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i koji je prevozio četiri migranta iz Afganistana. 

– Provodeći radnje nadzora vozača i vozila policijski su službenici uočili kako se u prostoru vozila, osim vozača, nalaze tri strana državljanina. Potom je pregledom prtljažnog djela vozila uočen još jedan strani državljanin. Prema njihovim izjavama radilo se o državljanima Afganistana u dobi od 21 do 35 godine, bez osobnih dokumenata, koji su nezakonito ušli na teritorij RH. Tijekom kriminalističkog istraživanja provedenog u PP Pitomača niti jedan od zatečenih migranata nije zatražio međunarodnu zaštitu niti liječničku pomoć te slijedi daljnje postupanje policije sukladno Zakonu o strancima – stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske.

Vozač (27) 3. srpnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj doveden u Županijski sud u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

(www.icv.hr, PU VPŽ)

Povezane vijesti

Skip to content