U Sladojevcima održan 3. Memorijal u sjećanje na poginule hrvatske branitelje Dragu Vidu, Zorana Balića i Milana Dunkovića

U organizaciji Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sladojevci, Gradskog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatine i Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, jučer je (nedjelja) održan 3. Memorijal ”Drago Vida, Zoran Balić i Milan Dunković” u sjećanje na hrvatske branitelje koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Poslije pozdravnih riječi i intoniranja hrvatske himne te odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom šutnje, Memorijal je započeo polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona ispred spomenika u središtu Sladojevaca, a nastavljen je odavanjem počasti na posljednjim počivalištima poginulih hrvatskih vitezova na mjesnim grobljima u Sladojevcima i Radosavcima. Vijence i upaljene lampione su na spomenutim mjestima položili predsjednici TO UHDDR Sladojevci Petar Derdić, GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, ŽP UHDDR VPŽ Branko Mihoković, u ime Grada Slatine počast su odali zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić i pročelnik Krunoslav Šarabok, kao i roditelji poginulih hrvatskih branitelja u čije se ime Memorijal i održao, te predstavnici i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mještani.

IMG_0929U sklopu 3. Memorijal ”Drago Vida, Zoran Balić i Milan Dunković” održane su i sportske igre članova braniteljskih udruga, a natjecalo se u streljaštvu zračnom puškom, elektronskom pikadu, kartaškoj igri belot i visećoj kuglani.

U ekipnom natjecanju ”viseća kugla” pobjedu je odnijela ekipa ZUiČ HVIDR-a VPŽ, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Slatina, a treće TO UHDDR Bakić. Pojedinačna konkurencija istog natjecanja pripala je Franji Sterleu, ”srebro” je osvojio Marko Marković, a do trećeg je mjesta došao Damir Lacković.

Kod natjecanja zračnom puškom ekipna je pobjeda pripala ZUiČ HVIDR-a VPŽ, druga je bila ekipa TO UHDDR Sladojevci, a treća GO UHDDR Slatina. Pojedinačno je prvo mjesto uzeo Stjepan Krahulec, drugo Filip Podboj, a treće Danijel Klement.

IMG_1000U kartaškoj igri belot pobjedu je odnio dvojac Pavić-Mali iz ZUiČ HVIDR-a VPŽ, drugoplasirani su bili Prlić i Kočiš iz TO UHDDR Bakić, dok je treće mjesto pripalo Jakoviću i Jurecu iz UHDDR Krapina.

Ekipama pehare, a pojedincima medalje, uručili su zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić i majka poginulog hrvatskog branitelja Milama Dunkovića, Rozalija Dunković. Veliki pehar za ukupno ekipno osvojeno prvo mjesto pripao je natjecateljima Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, koji su najbolji bili u tri od četiri discipline.

Također, u sklopu ovog Memorijala otkrivena je spomen ploča u sjećanje na dan kada je u Sladojevcima osnovan prvi krizni štab i ustrojena prva satnija Zbora narodne garde na području tadašnje općine Podravske Slatina. Ploču su otkrili Franjo Fučkar i Pavao Sertić.

IMG_1012Svojim dolaskom ovaj su događaj uveličali trkači Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, istrčavši dionicu od prve linije obrane u mjestu Mačkovci do Sladojevaca, gdje su srdačno dočekani velikim pljeskom.

Zahvalnice svim predstavnicima ekipa koje su sudjelovale u igrama hrvatskih branitelja, te ”Glasnicima istine” uručio je predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger. Velečasni Dario Šimić je sladojevačkoj crkvi sv. Barbare služio svetu misu zadušnicu.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content