UEFA Konferencijska liga: Osijek i Rijeka došli do minimalnih pobjeda, Hajduk ispao nakon produžetaka

Jučer su odigrane uzvratne utakmice 2. pretkola UEFA Konferencijske lige. Od tri hrvatska predstavnika, Osijek i Rijeka plasirali su se u iduće pretkolo, dok se Hajduk gostujućim porazom oprostio od daljnjeg natjecanja.

Nogometaši Osijeka su, nakon remija prije sedam dan u Szczecinu, na svom terenu s 1:0 pobijedili poljskog predstavnika Pogon. Jedini zgoditak postigao je mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler u 44. minuti.

Nogometaši Rijeke u prvom susretu, na gostovanju, pobijedili Gziru 2:0. U uzvratnoj utakmici na svojoj Rujevici došli su do minimalne pobjede 1:0. Zgoditak je postigao Josip Drmić u 27. minuti.

Splitski Hajduk nije uspio očuvati prednost iz prvog susreta od 2:0 nad Tobolom. U uzvratnoj utakmici u kazahstanskom Konstanyju domaća momčad je vodila 3:0, a u posljednjim trenucima utakmice Emir Sahiti svojim je pogotkom ”bilima” donio produžetke. Dvije minute prije isteka drugog produžetka Hajduk je primio i četvrti zgoditak, te je ispao iz daljnjeg natjecanja ukupnim rezultatom 4:3 nakon 210 minuta igre. 

Prve utakmice 3. pretkola UEFA Konferencijske lige igraju se u četvrtak 5. kolovoza. Osijek gostuje kod CSKA u bugarskom glavnom gradu Sofiji, a Rijeka putuje u Škotsku kod Hiberniana.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content