Uz dobru knjigu ljeto je bolje i za najmlađe: Pet preporuka s dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

1. Slavko Sobin – Šapice
Kazališni, filmski i televizijski glumac napisao je poučnu priču o toleranciji i prihvaćanju drugačijih koja je ujedno i priča o prijateljstvu između dva psa. Osim izvrsne priče, knjiga sadrži prekrasne ilustracije koje je napravio Patricio Aguero.

2. Ksenija Kušec – I onda se dogodilo
Knjiga za djecu koja sadrži pet priča ispričanih u prvom licu. Svaka priča donosi dirljivu, ali ipak optimističnu priču djeteta koje se suočava s ozbiljnim problemom, a ipak se uspijeva izboriti za svoja prava i pronaći mjesto u društvu.

3. Fora znanost: 30 genijalnih kućnih eksperimenata
Kako napraviti padobrane za igračke, rakete od boca, hotel za kukce i još mnogo toga otkrit ćete u ovoj zabavnoj knjizi. Istražuj, otkrivaj, eksperimentiraj pomoću fenomenalnih kućnih aktivnosti.

Untitled 1 scaled

4. Anita Kojundžić Smolčić – Priča o plavom stablu
Priča o Plavom stablu slikovnica je koja progovara o utjecaju koji jedno umjetničko djelo može imati na svoju okolinu, na ljude i na prostor u kojem se nalazi. Iz perspektive djevojčice Matee, učimo koliko jedno umjetničko djelo može ostaviti traga u srcima onih najmlađih.

5. Melita Rundek: Savršeni svijet
Savršeni svijet u priči se postupno jako mijenja. Planet prepun ljepota uznemiri se kad ga zaposjedaju Putrići, oni s putrom na glavi. Počinju ratovi, elementarne nepogode, razne katastrofe i bolesti…Slikovnica za sve one koji se nisu navikli na nepravde i mane ovoga planeta i još uvijek sanjaju savršeni svijet. Ilustrirala Katarina Radošević Galić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content