Virovitičkoj Flori nagrada Poslodavac godine za osobe s invaliditetom

Ministar Josip Aladrović, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar svečano su Željku Iharošu uručili priznanje Poslodavac godine za osobe s invaliditetom za 2020. godinu koje je virovitička tvrtka Flora zaslužila kao najbolji poslodavac iz javnog sektora.

Osim Flore VTC nagrađeni su i mikro, mali, srednji i veliki poslodavci iz privatnog sektora (QUAHWA d.o.o. iz Zagreba, ELEKTROIMPEX d.o.o. iz Pule, TPK NOVA d.o.o. iz Zagreba, GENERA d.d. iz Kalinovice i HT d.d. iz Zagreba)

Ministar Aladrović istaknuo je kako su nagrađeni poslodavci kroz svoj primjer poslovanja pokazali kako je uključivanje osoba s invaliditetom u radnu sredinu i promicanje različitosti moguće primijeniti na obostranu korist i zadovoljstvo. Naglasio je kako je doprinos ovakvih poslodavaca u uklanjanju prepreka i mijenjanje percepcije javnosti o mogućnostima osoba s invaliditetom od iznimnog značaja.

Projektom Poslodavac godine za osobe s invaliditetom želi se potaknuti povećanje zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz promicanje pozitivnih primjera u zapošljavanju i odnosu prema osobama s invaliditetom.

ZOSI dodjeljuje priznanje poslodavcima koji su prepoznali svoju ulogu u ostvarivanju pozitivnijeg stava prema zapošljavanju osoba s invaliditetom, a time posljedično jačanju njihove zaposlenosti.

(flora-vtc.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content