Započela dugo očekivana obnova “stare” škole u Pitomači: Postat će ustanova za pružanje socijalnih usluga u zajednici

U okviru projekta SPEKTAR, započela je dugo očekivana obnova i rekonstrukcija zgrade stare škole u Pitomači čime će ona dobiti novo ruho i novu funkciju, i to ustanove za pružanje socijalnih usluga u zajednici. Radove provodi zajednica ponuditelja koju čine tvrtka Konfort d.o.o. iz Zagreba i obrt “Duga” iz Pitomače. Ovim radovima izvršit će se temeljna rekonstrukcija objekta, uz poštivanje tehničkih uvjeta, preurediti infrastrukturne jedinice koje će se koristiti za pružanje socijalnih usluga u svrhu deinstitucionalizacije i pružanja izvaninstitucijskih usluga. Infrastrukturne jedinice unutar objekta će se prilagoditi i opremiti sa suvremenom opremom namijenjenom za cjelovito pružanje socijalnih usluga. Radovi bi trebali trajati 14 mjeseci.

Nositelj projekta je tvrtka Draft d.o.o. zajedno s partnerima Općinom Pitomača, Općinom Špišić Bukovica i Općinom Kloštar Podravski. Ukupna vrijednost projekta je 8.049.674,37 kuna, a provedba cijelog projekta će trajati ukupno 30 mjeseci.

Projekt “SPEKTAR” odobren je u okviru natječaja “Dodjela bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.” Upravljačko tijelo za projekt je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok je posredničko tijelo razine 2 Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content