Zbog šteta uzrokovanih sušom proglašena prirodna nepogoda za područje Virovitičko-podravske županije

Virovitičko-podravski župana Igor Andrović donio je odluku o proglašavanju prirodne nepogode suše za cijelo područje Virovitičko-podravske županije uzrokovane visokim temperaturama i nedostatkom oborina tijekom lipnja i srpnja uslijed kojih su nastale velike materijalne štete na jarim ratarskim te povrtlarskim, industrijskim i voćarskim poljoprivrednim kulturama.

– Iz većine općina i gradova smo dobili izvještaje povjerenstava tako da proglašavamo prirodnu nepogodu za cijelu županiju budući da već stvarno dugi period nije bilo kiše. Što se tiče tuče tu očekujemo još određene podatke pojedinih gradova i općina pa ćemo kroz nekoliko dana za pojedine općine i gradove proglasiti prirodnu nepogodu od tuče – rekao je župan Andrović.

Obvezuju se općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od 15 dana od proglašenja prirodne nepogode izrade izvješće – Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda putem Registra šteta.

(www.icv.hr, žđl, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content