Čestitka GO HDZ Slatina i predsjednika Igora Fazekaša u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Čestitka predsjednika Igora Fazekaša i članova GO HDZ Slatina uoči državnog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja:

– Svim Slatinčankama i Slatinčanima i žiteljima prigradskih naselja, posebno braniteljicama i braniteljima, svima onima koji su stali u obranu naše domovine, kao i njihovim obiteljima, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao i 26. obljetnicu vojno redarstvene operacije „Oluja“ koja je započela 4. kolovoza u ranim jutarnjim satima, a nastavila se oslobađanjem Svetog Roka i više gradova na širem okupiranom području. 5. kolovoza 1995. godine, točno u podne, na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava.

6. kolovoza oslobođeno je Plaško, Lički Osik, Vrhovine, Obrovac, Korenica, Slunj i Plitvice, a već 7. kolovoza akcija “Oluja” je završena. U „Oluji“ je nakon 84 sata, uz Knin, oslobođeno jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja što je uz operaciju Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. Posebno poštovanje i zahvalnost iskazujemo svim poginulim, nestalim i zatočenim hrvatskim vitezovima. Neka je vječna slava i HVALA svima koji su svoje živote i zdravlje dali za našu slobodu i slobodu Republike Hrvatske.

BRANITELJI, HVALA VAM ZA DOMOVINU!

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content