EURO W17 Hrvatska poražena na otvaranju prvenstva: Jedan pogodak Laure Oršulić, danas igraju protiv Švedske

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija nije uspjela upisati bodove na otvaranju Europskog prvenstva koje se od 5. do 15. kolovoza odigrava u Crnoj Gori. U prvom susretu skupine B naša je reprezentacija poražena od Rusije, jednih od glavnih favorita za osvajanje naslova, rezultatom 37:23.

Alina Reshetnikova bila je najbolja u ruskim redovima sa šest pogodaka, dok je jedan manje upisala Varvara Semina. Odličan šut i visoka realizacija zasigurno je jedan od glavnih razloga za ovaj uvjerljiv poraz, budući da je čak 73 posto upućenih udaraca završilo iza leđa vratarki Eme Novosel i Lee Zetović, dok su vratarke Karpets i Kazmenko svoj nastup završile s ukupno 22 obrane.

U redovima Hrvatske najefikasnija je bila Katja Vuković koja je šest puta zatresla mrežu, dok ju je u stopu pratila Tena Megerle s jednim pogotkom manje. Virovitičanka u redovima hrvatske reprezentacije, Laura Oršulić, upisala je jedan pogodak.

Pred reprezentativkama je danas, niti 24 sata od prve odigrane utakmice, 2. kolo skupine B. Od 14 sati u Podgorici ih očekuju susret protiv Šveđanki, viceprvakinja iz 2019., koje su jučer (četvrtak) bile bolje od Slovenije i slavile rezultatom 21:18.

Kao najopasnija igračica Švedske jučer se istaknula Emma Mihailović koja je postigla šest pogodaka, a fantastične su na vratima bile Noa Rots i Lina Bergfeldt sa gotovo 50 posto obrana.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content