FOTO Odigran tradicionalni nogometni turnir u Turanovcu: Lukač 05 tek nakon penala došao do naslova

U nedjelju, 1. kolovoza u Turanovcu je odigran tradicionalni nogometni turnir povodom Mjesnog blagdana Gospe Snježne. Na turniru su sudjelovale četiri momčadi iz općine Lukač: Lukač 05, Drava iz Terezinog Polja, Sloga iz Dugog Sela Lukačkog i domaći Turanovac.

U prvom susretu Lukač 05 je boljom igrom došao do uvjerljive pobjede nad Dravom 3:0. Dva zgoditka za Čorovu momčad postigao je Josip Šoštar, a jednom je mrežu Drave pogodio Petar Ivšić. Druga utakmica donijela je ogled dva županijska trećeligaša, Turanovca i Sloge. Dugo se igralo bez ozbiljnijih prilika za zgoditke. Sredinom drugog dijela Turanovac je poveo zgoditkom Darija Begovića. Vrlo brzo je Sloga na krilima Ronalda Jagice preokrenula rezultat. Jagica je jedan pogodak postigao iz igre, a drugi iz kaznenog udarca. U posljednjoj minuti na 2:2 poravnao je Valentino Taušan, pa se prišlo izvođenju jedanaesteraca. Junak tog dijela bio je vratar Sloge Tihomir Bakić – Čaga, koji je obranio dva udarca s bijele točke i svojoj momčadi donio pobjedu i plasman u finale.

IMG_0333

Utakmica za treće mjesto između Drave i Turanovca bila je izuzetno neizvjesna. Turanovac je dva puta uspio anulirati prednost gostiju, ali treći puta to im nije uspjelo, pa je Drava pobijedila 3:2. Zgoditke za Dravu postigli su Luka Špoljar iz igre te Josip Draganić iz kaznenog udarca, dok su strijelci za Turanovac bili Valentino Taušan i David Mikolaš.

Na početku finalne utakmice dominirao je Lukač 05, ali u prvom dijelu nije bilo pogodaka. Početkom drugo dijela preciznim udarcem s dvadesetak metara Josip Šoštar je svladao vratara Sloge i doveo svoju momčad u prednost od 1:0. Nakon pogotka Lukačani su stali, a igrači Sloge krenuli su na “sve ili ništa”, što im se isplatilo jer su pet minuta prije kraja utakmice pogotkom Luke Podnara poravnali na 1:1. U posljednjoj minuti utakmice došlo je do gužve na sredini terena, nakon koje je isključen igrač Sloge Igor Prajo. Vrlo brzo sudac Leopold Majstorović odsvirao je kraj, pa se pobjednik dobio izvođenjem jedanaesteraca. Bolji je bio Lukač 05.

IMG_0416

Najbolji strijelac turnira bio je Josip Šoštar, a za najboljeg igrača proglašen je Renato Giba, obojica iz pobjedničke momčadi, dok je za najboljeg vratara proglašen Tihomir Bakić iz Sloge. Pokale najboljim momčadima i pojedincima podijelio je predsjednik Turanovca Marko Botić.

Rezultati:

Drava – Lukač 05 0:3

Turanovac – Sloga 2:2 – nakon jedanaesteraca 3:5

Utakmica za treće mjesto:

Drava – Turanovac 3:2

Finale:

Lukač 05 – Sloga 1:1 – nakon jedanaesteraca 6:5

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content