FOTO U sklopu projekta “Virovitica živi atletiku” mladi atletičari odmjerili snage u višeboju

U sklopu projekta “Virovitica živi atletiku”, koji je Atletski klub Virovitica aplicirao na natječaju Ministarstva turizma i sporta, predviđeno je pet manifestacija, a prva je održana u subotu, 21. kolovoza na atletskoj stazi u Virovitici, koja se nalazi uz halu Viroexpo. To je bilo atletsko prvenstvo Virovitice u višeboju u uzrastu do 12 godina starosti.

Mali atletičari, podijeljeni u tri ekipe (crvenu, bijelu i plavu), natjecali su se u višeboju koji se sastojao od skoka u dalj, trčanja na 60 metara i bacanja vortexa. Nakon dvosatnog natjecanja prva je bila bijela ekipa s osvojenih osam, druga je bila plava ekipa sa sedam, a treća crvena, koja je osvojila četiri boda.

IMG_2924-Custom

Pojedinačno je najbolja bila Ema Dravec iz crvene ekipe.

-Učenica sam šestog razreda osnovne škole u Pitomači i nakon nekoliko mjeseci treniranja ovo mi je dosad najbolji rezultat. Očekujem da ću s uspjesima nastaviti i ubuduće – presretna je bila Ema.

Svi sudionici višeboja dobili su prigodne poklone.

-Ovo je natjecanje bilo dobro iako su mi rezultati slabiji od dosadašnjih – rekao nam je Lucijan Kurtanjek, koji se više od tri godine bavi atletikom.

IMG_2945-Custom

Jana Uzel, samo nekoliko dana nakon povratka s međunarodne završnice Plazma sportskih igara mladih, priključila se natjecanju u atletskom višeboju.

-Meni je zabavno natjecati se s prijateljima. Gotovo godinu dana bavim se trčanjem, jer to zaista volim – pripomenula je Jana, dok je jedanaestogodišnji Niels Bogatić “dobacio” kako se voli natjecati i biti najbolji.

U sklopu projekta “Virovitica voli atletiku” predviđene su još četiri manifestacije, među kojma je i predstavljanje segmenta za skok u vis, koji je nabavljen putem ovog projekta.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content