Napreduje izgradnja Srednje škole Donji Miholjac: Uz zgradu počela i gradnja dvodijelne nastavno-sportske dvorane

Unatoč visokim temperaturama radovi na izgradnji zgrade Srednje škole Donji Miholjac u punom su jeku, pa bi sukladno planiranoj dinamici novoizgrađena školska zgrada trebala biti završena do 21. ožujka 2022. godine.

Naime, radovi su započeti prošle godine s rokom izvođenja od 650 dana od uvođenja u posao, a nakon završetka građevinskih radova i opremanja objekta, donjomiholjački srednjoškolci školsku godinu 2022/2023. mogli bi započeti u novo izgrađenoj školi.

– Srednja škola Donji Miholjac je jedan od kapitalnih projekata Osječko-baranjske županije. Izgradnja izvrsno napreduje, u tijeku su i unutarnji i vanjski radovi, a uz zgradu škole počela je i gradnja dvodijelne nastavno-sportske dvorane, kao i drugih vanjskih sadržaja koji će zajedno s moderno opremljenim učionicama doprinijeti kvalitetnijoj nastavi i boravku učenika u školi – ističe župan Ivan Anušić.

viber slika 2021 07 28 10 23 20 781
Foto: OBŽ

Ukupna vrijednost investicije je 50,5 milijuna kuna, a 80 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok po 10 posto izdvajaju Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac.

Novi objekt Srednje škole Donji Miholjac ima neto površinu 4.619 četvornih metara, što će omogućiti uređenje i opremanje primjerenog broja učionica i kabineta. Nova zgrada škole imat će dva kraka s po dvije etaže (prizemlje i kat; neto površine 3.484,70 četvornih metara.

Dvodijelna nastavno-sportska dvorana s pratećim sadržajima imat će preko tisuću četvornih metara, a s vanjskim sportskim terenima, parkiralištem i pješačkim stazama ukupno će biti uređena površina od 8.379 četvornih metara.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content