NOĆ KOŠARKE Gormiti u sastavu Petar Fuis, Nikola Krstanović i Toni Vučak do naslova u kategoriji M-17

Povodom Dana grada Virovitice – Rokova 2021. u subotu, 14. kolovoza, od 18 sati na košarkaškom terenu Sportskog centra Vegeška, u organizaciji KK Virka Virovitice, odigrano je natjecanje u uličnoj košarci pod nazivom “Noć košarke – Rokovo 2021”.

U dvije kategorije sudjelovalo je ukupno sedam momčadi. Kategoriju M-17 činile su ekipe Gormiti (Petar Fuis, Nikola Krstanović i Toni Vučak), Veragosto Jam (Samuel Prevedan, Marko Vrekić i Duje Roko Kalaš), Šumari (Dominik Davidović, Filip Oluić i Jan Jelčić), te Crvene lopte (Antonio Tutić, Emanuel Vidović i Gabrijel Kečkiš).

Takmičenje u prvom krugu odigravalo se na način da su sve ekipe odigrale međusobno šest susreta do 15 zabijenih koševa, te nakon toga prve dvije ekipe finalni susret za prvo mjesto i treća i četvrta ekipa za treće mjesto.

U finalu je viđena prava “muška” košarka gdje je prvo mjesto izborila ekipa Gormiti (Petar Fuis, Nikola Krstanović i Toni Vučak) rezultatom 21:15. Za treće mjesto vodila se rovovska bitka znatno mlađe ekipe Crvene lopte s ekipom Šumara gdje je pobjednik nakon izjednačene igre bila ekipa Šumari rezultatom 21:16.

U drugoj, mlađoj dobnoj kategoriji M-15 prijavljene su tri ekipe: Plava lopta (Antonio Tutić, Gabrijel Kečkiš i Adrian Markek), Magični ždralovi (Jakov Bartolić, Marko Teskera i Roko Gomerčić) i Goatz (Jakov Obrovac, Mislav Škvarić, Karlo Vrbanac i Emanuel Vidović).

Nakon odigranih međusobnih susreta u finalu se našla ekipa Plava lopta protiv ekipe Magični ždralovi, gdje je Plava lopta bilja bolja rezultatom 15:11 i osvojila prvo mjesto u skupini 2007./2008. godište.

Nakon oba finala održano je natjecanje u šutiranju trica, gdje se prijavilo sedam igrača, od kojih je najprecizniji bio Marko Vrekić, drugo mjesto je osvojio Nikola Krstanović, dok je treći bio Petar Fuis.

Odlična predstava mladih košarkaša Košarkaškog kluba Virka Virovitica bila je prava uvertira za početak nove sezone 2021./2022. u koju Virovitičani ulaze u službena natjecanja sa svim dobnim kategorijama u mlađim uzrastima početkom rujna, dok seniori kreću s nastupom u kupu Krešimira Ćosića te nastavkom A2 LIGE sjever.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content