SUHOPOLJE SLAVILO PROTIV BOROVE U “MALOM OPĆINSKOM DERBIJU” Eurogolovi Čolića i Vračarića, Egri u završnici osigurao minimalnu pobjedu Grofovima

U subotu su, povodom Dana općine Suhopolje, nogometaši domaće momčadi i “susjedne” Borove odigrali vjerojatno posljednju pripremnu utakmicu uoči početka natjecanja u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, odnosno 1. županijskoj nogometnoj ligi.

Svi koji su došli pogledati utakmicu zasigurno nisu ostali razočarani. Devedeset minuta čvrste, muške igre, obilježilo je subotu na stadionu Park.

Suhopolje-Borova-02Gosti iz Borove postigli su prvi pogodak na utakmici. Nakon ubačaja iz kuta sam se na vrhu peterca našao Dominik Hodak i u 28. minuti neometano pogodio u nebranjeni dio mreže. Do isteka 45. minute vidjeli smo još jednu dobru priliku, ovog puta u domaćim redovima, ali je siguran u toj situaciji bio vratar Borove Josip Vuzem.

Odličnim pokušajem iz slobodnog udarca Čolić je zagrijao Vuzema na otvaranju drugog poluvremena i samo odgodio svoj pogodak koji je stigao nešto kasnije. U 50. minuti nakon kontre pokušavali su Sertić i Dorian Bogati, oba puta bezuspješno, a tri minute kasnije Čolić je dodatno “nanišanio sprave” i neobranjivo pogodio u gornji desni kut za izjednačenje rezultata.

Suhopolje-Borova-05Kada su nakon dvije minute Grofovi pogotkom Sertića u potpunosti preokrenuli rezultat, činilo se da novih uzbuđenja na susretu što se pobjednika tiče neće biti, no nije bilo tako. Već u 58. minuti Vračarić jednu odbijenu loptu, koja se odbila nešto izvan šesnaesterca, odlično “poklapa” iz voleja i pogađa malu mrežicu domaćeg vratara za novo izjednačenje. Bio je to pogodak koji bi svakako valjalo vidjeti još koji put.

Bez izrazite prilike za pogodak igralo se sve do 78. minute. Tada su školsku kontru povukli igrači Suhopolja, izbacili su cijelu momčad Borove, a lagan zadatak ostao je na kapetanu Egriju koji matira Vuzema i u konačnici dovodi svoju momčad do pobjede.

– Kao prvo, čestitam i jednoj i drugoj momčadi budući da smo odigrali jednu odličnu i čvrstu utakmicu punu tempa, živosti, preokreta i golova. Zadovoljan sam angažmanom i igrom svoje močadi, poveli smo i uspjeli smo jednom ovakvom sastavu postići dva pogotka. Treniramo redovito, pružili smo dobru partiju, a ovaj susret odlučio je jedan individualni potez – rekao je Stipe Rebić, trener Borove.

Suhopolje-Borova-06S druge strane, Samuel Spudić nije bio previše zadovoljan igrom svoje momčadi.

– Mora to biti puno bolje, mora se, uz svo dužno poštovanje prema Borovi, vidjeti razlika između ove dvije momčadi. Oni su odlična ekipa koja će imati puno toga za reći u 1. županijskoj nogometnoj ligi, ali mi igrom i tempom moramo to prije i bolje riješiti. Na kraju zaslužena pobjeda, ali kroz ne toliko dobru igru – rekao je.

Bile je ovo vjerojatno posljednja pripremna utakmica za Suhopolje, a za Borovu sigurno je. Sezona u 1. županijskoj nogometnoj ligi započinje već ovog vikenda, u nedjelju, 22. kolovoza, dok će Suhopolje s natjecanjem krenuti tjedan dana kasnije, u subotu, 28. kolovoza.

Suhopolje-Borova-08Od ostalih utakmica, u Kapeli Dvoru domaći županijski drugoligaš Dinamo pobijedio je ligaškog konkurenta Sveti Đurađ rezultatom 5:1. Pogotke za Dinamo postigli su Mirko Iličić, Marko Kasumović, Mihael Martelo, Stjepan Rajnović i Antonio Jurić–Pešić, dok je za Sveti Đurađ poentirao Tomislav Topolovčan.

Novi četvrtoligaš, Graničar Bušetina, u svom je Bereku s 9:1 nadvisio županijskog drugoligaša milanovački Sokol. Po dva zgoditka za “graničare” postigli su Rene Prugovečki, Karlo Petrinić i Slavko Jagarinac, dok su se po jednom u strijelce upisali Janko Brlas, Patrik Kvrgnjaš i Patrik Bazijanac. Jedini pogodak za goste postigao je Ivan Biondić.

(www.icv.hr, mra, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content