Svečan i veseo vikend u obitelji Vuletić: Slavili zlatni i srebrni pir

Veselje i sreća u obitelji Vuletić ovog su vikenda bili dupli. Slavio se zlatni pir Ankice i Mirka Vuletića te srebrni pir njihove kćeri Snježane i njenog supruga Tomislava Jurkovića.

U vremenu u kojem živimo nije ništa čudno da bračni parovi ubrzo nakon vjenčanja shvate da bračni suživot nije onakav kakvim su ga zamišljali pa svatko potraži sreću na svojoj strani. Čudnije je kada ljudi ostanu u braku toliko godina da mogu obnoviti bračne zavjete i reći da su zadovoljni onim što su zajedno postigli.

Upravo je tako kod Ankice i Mirka. Upoznali su se na nogostupu. On je biciklom išao kući u Taborište, a ona na željezničku stanicu po novine. Iz slučajnog i usputnog razgovora rodila se ljubav i zajednički su život počeli 27. studenoga 1971. Ona je tada imala samo 16, a on 20 godina i uvijek se šali na njezin račun da je ona njegova briga oduvijek jer je još na vjenčanju morao potpisati umjesto nje. Nije im uvijek bilo lako, ali međusobnim uvažavanjem, razumijevanjem i prihvaćanjem različitosti, uspjeli su ostvariti veliku većinu onoga o čemu su zajednički sanjali, a posao nikada nisu dijelili na muški i ženski. Radili su tko je što stigao i mogao u tom trenutku. Tako su, uz pomoć Mirkovih roditelja, odgajali i svoje dvije kćeri koje ih izuzetno poštuju i vole, kao i četvero unučadi. “Dida” Mirko je čovjek od zafrkancije, a baka je uvijek u brizi i nastoji da sve bude kako treba te da svi budu zadovoljni.

072

Njihova mlađa kći, Snježana, i njezin muž Tomislav, proslavili su istoga dana srebrni pir te obnovili zavjete u crkvi sv. Leopolda Mandića u Taborištu, a obred je vodio župnik, velečasni Ivan Šoh. Snježanina i Tomislavova priča malo je drugačija, suvremenija, obilježena ratnim događanjima. Tomislav je Iločanin čija je obitelj prognana, a privremeni su dom našli u Virovitici gdje su se ovih dvoje mladih i upoznali, sprijateljili te na pitanja prijatelja o njihovu odnosu dugo odgovarali da su samo prijatelji. Vjenčali su se „prijatelji“ 10. kolovoza 1997., a danas imaju dvoje djece i kažu da im je ovih 25 godina proletjelo, što ukazuje da je i njihov brak skladan. Skućili su se u blizini Snježaninih roditelja pa svakodnevno pomažu i brinu jedni o drugima. U njihove domove redovito navraćaju prijatelji i susjedi koji su i ovom prilikom bili uz njih i obilježili ovu važnu svečanost. 

Recept za uspješan i dugovječan brak? I jedni i drugi kažu da je uz ljubav najvažnije poštivanje i razumijevanje jer kad jednog dana čovjek stane i pogleda što za sobom ostavlja, treba biti sretan i ponosan, a to je puno lakše u dvoje!

(www.icv.hr, E. Iharoš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content