Svim silama u “generalku” Osijeka: Novi sustav cjelovitog i sveobuhvatnog uređivanja zelenila i higijene grada

Kako je i najavljivao novu vizuru Grada, čišću i uredniju, osječki gradonačelnik Ivan Radić danas (utorak) je zajedno s direktorom Unikoma Mariom Turalijom, predstavio sustav cjelovitog i sveobuhvatnog uređivanja zelenila i higijene grada Osijeka.

-Prvi puta u gradu zajedno djeluju jedinice “Zelenilo” i “Javna higijena”, drugim riječima kada se nešto napravi, primjerice pokosi trava, odmah se to i počisti i dodatno uredi površina na kojoj se nešto radilo, zajedno s kolnicima i pješačkim stazama –  rekao je Radić.

Osječka komunalna tvrtka Unikom krenula je u generalno čišćenje grada. Nakon Vijenca Ivana Meštrovića, Sjenjaka i Donjeg grada na redu je zapadni dio Osijeka.

Nakon što su danas radili u okolici dječjeg igrališta, u blizini retfalačke tržnice, nastavljaju čistiti i uređivati Ulicu Ljudevita Posavskog, Trg hrvatskih branitelja te naselja Vijenac Dinare i Vijenac Petrove gore.

Fa
Foto: Grad Osijek

– Osječki Unikom brine za 294 hehtara površina i oko 170.000 četvornih metara cesta. Ovim akcijama želimo doći na razinu čistoće i uređenosti koji naši građani zaslužuju, a nakon toga samo održavati površine o kojim brinemo – rekao je direktor Unikoma Mario Turalija.

Ujedno je zamolio sugrađane za strpljenje dok ne prođe generalno čišćenje, nakon kojeg slijedi redovito uređivanje i čišćenje s daleko manje buke i prašine.

– Nov način čišćenja grada neće poskupjeti usluge Unikoma – dodao je Turalija.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content