TVINOVCI BRONČANI Nekoliko sati odličnog tenisa: Miholjčani nakon slavlja u Virovitici i Osijeku do pete titule HEP Hrvatskog teniskog kupa

Virovitica je proteklog vikenda bila domaćin jednog značajnog sportskog događaja. U hali Viroexpo odigran je polufinalni susret 6. izdanja HEP Hrvatskog teniskog kupa u kojem su domaće “uzdanice”, tenisači TK TVIN Virovitica ugostili moćnu ekipu iz Teniskog kluba Donji Miholjac.

Miholjčani su u Viroviticu stigli s četiri titule osvajača ovog prestižnog natjecanja i predvođeni odličnim Franjom Raspudićem i Jakovom Martinisom, teniskim profesionalcima koji su i ovog puta opravdali ulogu favorita.

U prvom susretu snage su odmjerili Franjo Raspudić i Dario Margeta, a slavio je očekivano Raspudić s konačnih 6:1, 6:2.

tenis viro 4

U drugom meču Martinis je naletio na “tvrd orah”. S druge strane mreže stajao je Jure Duvnjak, domaći tenisač koji je nedavno osvojio Županijsko tenisko prvenstvo, ovogodišnji “Žuja” kup. Iako je prvi set Martinis odradio bez većih problema i Duvnjaku “dao” tek jedan gem, drugi set bio je pun neizvjesnosti i uzbuđenja. Duvnjak je “pokazao zube” i dogurao do tiebreaka, u kojem je ipak slavio Martinis.

U trećem susretu zaigrali su Vatroslav Šrajer i Bojan Mihić. Bojan je odličnom igrom dobio prvi set 6:3, ali iskusniji i smireniji Šrajer u nastavku je meča odradio sjajan posao i s dva puta po 6:2 donio ukupnu prednost Miholjčanima od 3:0.

tenis viro 3

Nakon singla, uslijedili su okršaji u parovima. Prvi su na teren izašli već “zagrijani” Raspudić i Martinis s gostujuće, te Dario Margeta i Leo Gjogj s domaće strane. Miholjčani su stigli do lagane pobjede u dva seta i “podigli” ukupnu prednost na 4:0.

Uslijedio je i posljednji meč, a da gosti ne bi “zapalili petardu” pobrinula se domaća kombinacija Saša Felendeš i Filip Vašarević. U tri vrlo iscrpna seta slavili su protiv Vatroslava Šrajera i Jonathana Kubene i “zaradili” veliki pljesak svih nazočnih.

3. mjesto

Bilo je ovo nekoliko sati odličnog tenisa, nakon kojeg su se domaći igrači “okitili” medaljama i osvojili pehar za 3. mjesto, dok su Miholjčani izborili plasman u veliko finale. U istom tom finalu, odigranom dan kasnije, u nedjelju, 29. kolovoza uz izravan televizijski prijenos na terenima TK Olimpija 1984. u Osijeku slavili su protiv domaćih tenisača i u sjajnoj atmosferi pred prepunim tribinama stigli do petog naslova HEP Hrvatskog teniskog kupa.

TK Donji Miholjac

Rezultati polufinala:

Singl:

Franjo Raspudić – Dario Margeta 6:1, 6:2

Jakov Martinis – Jure Duvnjak 6:1, 7:6

Vatroslav Šrajer – Bojan Mihić 3:6, 6:2, 6:2

Parovi:

Raspudić/Martinis – Margeta/Gjogj 6:1, 6:1

Šrajer/Kubena – Felendeš/Vašarević 6:3, 4:6, 5:10

Konačan rezultat:

TK Donji Miholjac – TK “TVIN” Virovitica 4:1

-Bilo je ovo zaista značajno tenisko natjecanje u gradu Virovitici u kojem se sve više djece bavi tenisom. Stoga je ovo jedna lijepa priča koja će dodatno popularizirati tenis u našem gradu i motivirati mlade da se u izboru sporta odluče za tenis – rekao nam je tom prigodom tenisač i trener Teniskog kluba “TVIN” Virovitica, a ujedno i predsjednik Županijskog teniskog saveza VPŽ Saša Felendeš.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak, TK TVIN, facebook, V. Šrajer)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content