U Našicama održan prvi Stravianae Challenge: Uz vozače i vozačice iz nekoliko hrvatskih klubova i jedan predstavnik iz BiH

U organizaciji Auto kluba “Panonija”, a u suradnji s Gradom Našicama, Športskom zajednicom grada Našica te Socijalnom samoposlugom Našice održan je Prvi “Stravianae Challenge”. U njemu su sudjelovala 24 vozača iz nekoliko hrvatskih auto klubova, od Slavonskog Broda, Dugog Sela do Zagreba, a bio je tu i jedini predstavnik BiH pa je natjecanje poprimilo međunarodni karakter.

Vozači i vozačice trebali su savladati pet izrazito zanimljivih i atraktivnih ispita spretnosti, a na natjecanje su se mogli prijaviti svi oni koji posjeduju vozačku dozvolu.

– Auto utrka iz discipline ocjensko-spretnosne vožnje zahtjeva izrazitu vještinu gdje se s vozilom na malom prostoru mora odraditi niz radnji – objasnio je za medije organizator, predsjednik Auto kluba Panonija Vjekoslav Kovačević.

Dodao je kako se zbog velikog interesa razmišlja i o organizaciji državnog prvenstva slijedeće godine ističući Vitu Pauletića koji je došao čak iz Splita da se po prvi puta okušao u jednoj od disciplina.

pobjednici 2
Foto: Screenshot

Izrazitu potporu ovom događaju dali su i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović naglasivši kako je ta zanimljiva manifestacija dio turističke priče koju kao Grad kreiraju.

– Promocija kroz sport na razini države, ali i izvan granica. Za sve je zaslužan predsjednik Auto kluba Panonija Vjekoslav Kovačević, kojem zahvaljujem na trudu i radu, a dogodine se nadam i držanom prvenstvu u Našicama – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se na dolasku svim posjetiteljima, posebno Hrvoju Čižmeku, voditelju događaja i najvećem promotoru discipline ocjensko-spretnosne vožnje u Hrvatskoj.

– S ponosom sam ovdje na Prvoj nagradi Našica. Ova disciplina je u počecima autosporta bila temeljna disciplina, no nažalost to se kroz godine, težnjom za brzinom malo razvodnilo. Na nivou države ima 5 natjecanja, a tri su dio Otvorenog prvenstva Zagreba, gdje sam ja predstavnik – rekao je Hrvoje Čižmek ponudivši potpunu financijsku i logističku potporu, u ime Saveza, organizatoru Auto klubu Panonija Našice.

U ukupnom poretku vozača na vrhu se našao Saša Čaklović u svom Fiat Cinquecento iz AKK DS Racing Prelog. Drugo mjesto osvojio je Muhamed Šporo iz AK Elektro Moto Mehanik Jajce, Bosna i Hercegovina, dok je treći Mario Švaljek iz AK Dugo Selo .

Zavidnu pretnost pokazale su i dvije vozačice, Dalila Delimehić u Fiat Cinquecentu iz AKK DS Racing Prelog, te Dijana Kuprešak u Fiat Seicentu iz AK Dugo Selo

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content