U Orahovici odana počast u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Grad Orahovica organizirao je odavanje počasti poginulim hrvatskim vitezovima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice te kod spomen braniteljskog križa na gradskom groblju. 

Polaganju su nazočili gradonačelnik Saša Rister, predstavnici braniteljskih udruga Orahovice i okolice, predstavnici Policijske postaje Orahovica na čelu s načelnikom Krunoslavom Botom te predstavnici političkih stranaka. Nazočne je s nekoliko prigodnih riječi pozdravio gradonačelnik Saša Rister podsjetivši na važnost i veličinu ovoga dana za hrvatsku samostalnost.

– Danas odajemo posebnu počast i pijetet hrvatskim braniteljima, kao poginulima tako i onima živima jer su dali sve kako bi mi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Hvala im svima i hvala vama koji ste se došli pokloniti žrtvi hrvatskih branitelja i obilježiti ovaj veliki dan za sve nas Hrvate – rekao je Rister. 

Ispred spomen obilježja poginlim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice molitvu je predvodio župnik župe Našašća svetog Križa Orahovica, velečasni Željko Strnak.       

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content