3. HNL SJEVER Veliko slavlje Papuka u Križevcima, emotivni Majdenić svojim igračima: Vi niste junaci nego junačine

Najavu za utakmicu Papuka i Radnika u Križevcima zaključili smo rečenicom “na muci se poznaju junaci” i baš to su Papukovci dokazali, postali su pravi “junaci” još jednom “ogromnom” pobjedom u gostima i to na iznimno teškom terenu. I ne samo pobjedom, nego su i potpuno nadigrali svog domaćina i pravo je “čudo” što je vratar Radnika samo dva puta morao po loptu u svoju mrežu.

Papuk je poveo pogotkom mladog Mateja Rukavine u 50. minuti susreta, a Radnik je izjednačio svojim jedinim udarcem na gol, u 81. preko Petaka. Domaćin je nešto do kraja pokušao jalovim pritiskom, a onda je sijevnula kontra. Igrala se 89. minuta, nakon brzo izvedenog auta, Matej Rukavina probio je stranu i odlično na drugoj uposlio Luku Majdenića koji postiže pogodak vrijedan tri boda.

-Ovo može samo Papuk. Ne znam što da kažem. Dopustite mi da u ovom za mene emotivnom trenutku rezimiram sve što se događalo u posljednje vrijeme. Tjedan dana prije prvenstva izbace nas iz lige, prvo kolo slome igraču nogu za samo žuti karton, sude zaleđe direktno iz kornera, pokvari nam se bus na putu za Bjelovar… I ništa nas više ne može iznenaditi kao ni nova gostujuća pobjeda s igračima kako nas nazivaju iz “županijske lige”. Ma bravo momci, vi niste junaci nego junačine. Bila je ovo sigurno jedna od najboljih utakmica 3. HNL koju ću pamtiti, jer i pogodak za pobjedu zabija moj brat Luka Majdenić u 89. minuti. Ovo nam je trebalo, ovo nam je diglo samopouzdanje pred još teže gostovanje u Ždralovima, ali pokazali smo koliko Papuk vrijedi – u dahu je rekao emotivni trener Papuka Martin Majdenić.

Treba svakako reći da je Papuk u Križevcima igrao bez svog ponajboljeg igrača u startu sezone – Miroslava Rukavine, koji je morao izostati zbog poslovnih obaveza. Nakon ovakve pobjede bilo je teško izabrati igrača utakmice…

-Igrač ovakve utakmice može biti samo momčad, jer su svi zajedno iznijeli teret ove velike pobjede. Neki su se igrači možda malo više istaknuli kao recimo Matej Rukavina koji je odigrao odlično, ali nakon utakmice sami dečki su u svlačionici zaključili da je igrač utakmice mladi Tin Jusup. Tin je ovog puta zaigrao na lijevom boku, potpuno ga zatvorio, nije bilo prolaska, odlično se pridodavao u sredinu i u napad i potpuno zaslužio ovaj epitet – zaključio je Majdenić.

Radnik Križevci – Papuk Orahovica 1:2
Igrač utakmice: Tin Jusup

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, facebook, NK Koprivnica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content