4. LIGA BJ-KC-VT Presečan nadmudrio Čmelješevića, Pitomača preskočila još jednu prepreku zvanu Graničar iz Legrada

Nogometaši Pitomače, kako smo i rekli u najavi susreta 5. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, u potpunosti se okreću prvenstvenim obvezama i zacrtanom cilju prije početka sezone, a to je borba za sam vrh ligaške ljestvice. Na tom putu “preskočili” su uspješno još jednu prepreku.

Jučer (subota) su na svom travnjaku ugostili Graničar iz Legrada. Gosti su stigli s novim strategom, Brankom Čmelješevićem “Čmelom”, koji je na klupi “graničara” u 4. kolu debitirao visokom domaćom pobjedom protiv Garića, bilo je 5:0. Ovog puta, u prvom gostujućem susretu otkad je sjeo na klupu, doživio je poraz. Domaća momčad bila je fokusirana i na kraju još jednom potvrdila svoju kvalitetu, iako, nije sve išlo tako glatko. Susret šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rijeke prošlog utorka, ostavio je traga na pitomačkoj momčadi.

Gostujuća mreža zatresla se prvi put u 28. minuti susreta, Matej Babić matirao je vratara Gorana Ružića s bijele točke za početnih 1:0. Burne reakcije vratara Ružića i stopera Andrića na odluku glavnog suca Armina Gadže rezultirale su žutim kartonima, ujedno i jedinima u ovom susretu.

Taj je rezultat na semaforu stajao sve do 72. minute kada se u listu strijelaca upisao brzonogi Marko Matančić i tako momčadi iz Legrada “ugasio” svaku nadu za povratak. U prvoj minuti sudačke nadoknade “točku na i” stavio je svojim pogotkom Luka Skoko. Mogla je domaća pobjeda biti i uvjerljivija, ali nedostajalo je koncentracije u samoj završnici. S druge strane, imali su i gosti svojih šansi, no, domaći vratar Hrvoje Zdelar ponovno je bio na visini zadatka.

Ivan Begović, Goran Bošnjak, Alen Jantol i Matija Miloš dobili su poštedu nakon Rijeke, a s klupe su ušli tek u drugom dijelu.

-Dosta smo se mučili, pogotovo prvo poluvrijeme. Bila nam je ovo treća teška utakmica u sedam dana i definitivno se osjetio umor, ali na kraju svega, bitna su nova tri boda. Imali smo inicijativu, ali je i gost bio opasan, pogotovo iz kontri. U drugom dijelu smo podigli ritam, igrali puno bolje i mirno priveli utakmicu kraju. Iako nije bilo gledatelja kao u kup utakmici s Rijekom, veseli me ponovno zavidan broj navijača na tribinama koji su nas nosili do ove pobjede – rekao je trener Pitomače.

Momčad trenera Ivana Presečana s četiri pobjede u pet utakmica ostaje drugoplasirana, a za vodećim Tehničarom iz Cvetkovca, koji je jučer slavio minimalno pogotkom Draguljića protiv Bilogore iz Grubišnog Polja, zaostaje samo bod. U idućem kolu gostovat će u Garešnici kod Garića, koji je u subotnjem “ludom” susretu slavio protiv Graničar Bušetine rezultatom 5:4.

Pitomača – Graničar Legrad 3:0
Igrač utakmice: Marko Matančić

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content