Dječji vrtići ”Lipa” Čađavica, Čačinci i Veliki Rastovac dobili vlastitu logopetkinju

- PROMO -

U novije se vrijeme povećala potreba za organizacijom institucionalne brige o djeci rane i predškolske dobi na području općina Crnac, Čađavica i Čačinci, pa su općine tijekom 2019. godine pokrenule aktivnosti za izgradnju novih dječjih vrtića, jer nisu u potpunosti imale riješeno institucionalno pitanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na svom području. Izgradnju vrtića je u stopostotnom iznosu financiralo Ministarstvo poljoprivrede.

Kako bi efikasnije, racionalnije i funkcionalnije radili, općinska vijeća općina Crnac, Čađavica i Čačinci donijela su odluke o osnivanju jedne ustanove, odnosno Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica. Riječ je o prvom primjeru u Hrvatskoj koji je ujedinio i spojio tri vrtića iz tri različite općine pod jednu upravu sa zajedničkim ravnateljem, logopedom, računovodstvom i domarom.

Od 1. rujna u Dječjem vrtiću “Lipa” Čađavica s radom je počela logopetkinja Tereza Silađi. Ona će, prema broju djece u matičnom i područnim odjelima, raditi dva dana u tjednu u Matičnom odjelu u Čađavici, dva dana u Područnom odjelu u Čačincima i jedan dan u Područnom odjelu u Velikom Rastovcu. Na taj će način djeca imati logopedsku skrb tijekom boravka u dječjem vrtiću. Dječji vrtić ”Lipa” Čađavica sada je jedini dječji vrtić u Virovitičko-podravskoj županiji koji svojoj djeci omogućuje stručnu logopedsku brigu i olakšava roditeljima djece, polaznicima vrtića, pronalaženje logopeda u neposrednoj blizini, te štedi vrijeme i novac.

(www.icv.hr, adf, Općina Čađavica; Foto: D. Fišli)

Povezane vijesti

Skip to content