Fantastičan uspjeh virovitičkog učenika Nikole Džakule na Hippo natjecanju u Italiji: U poznavanju engleskog jezika među deset najboljih u svijetu

Nikola Džakula, danas učenik Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, a do ljeta Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica i njegova mentorica Martina Blažević, učiteljica engleskog jezika u  “Nazorima”, proveli su četiri dana u gradiću Lido di Jesolo u Italiji, sudjelujući u super finalu Međunarodnog Hippo natjecanja u poznavanju engleskog jezika.

Nikola se uspio plasirati među 186 finalista od ukupno 48.000 natjecatelja iz mnogobrojnih zemalja regije i svijeta: Italije, Srbije, Albanije, Armenije, Rumunjske, Bugarske, Ukrajine, Egipta i Južnoafričke Republike…

Natjecanje se provodilo u Hotelu Azzorre, 20. i 21. rujna. Unatoč strogim epidemiološkim mjerama, Nikola i njegova mentorica našli su vremena i za posjet obližnjoj Veneciji te uživali u kratkotrajnim pauzama na pješčanim plažama Lido di Jesola.

I u samoj završnici natjecanja, Džakula je postigao izvrstan rezultat te je riješio 91 posto testa i zauzeo 6. mjesto.

Učenik i učiteljica danas (srijeda) su se vratili u Viroviticu zadovoljni rezultatima, a još više novim prijateljstvima koja su stekli na ovom putovanju.

(www.icv.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content