FOTO Neefikasnost koštala Viroviticu: Mauro Benko pogodio za Varteks, bodovi otputovali u Varaždin

Nakon dva poraza na početku trećeligaške sezone, u taboru Virovitice vjerovali su da ovog vikenda mogu doći do prvih bodova u domaćem susretu s varaždinskim “bumbarima”, međutim, gosti iz nekadašnjeg glavnog hrvatskog grada prihvatili su ponuđeno i minimalnom pobjedom “zgrabili puni plijen”.

Od samog početka igralo se otvoreno i napadački. Prvu je priliku propustio Rok Horaček u trećoj minuti, dok je tri minute kasnije gostujući igrač Mauro Benko glavom zamalo prebacio domaća vrata.

IMG_4146-Custom

U 12. minuti postignut je prvi i odlučujući pogodak na utakmici. Domaća obrana ispucala je jednu loptu iz kaznenog prostora na dvadesetak metara, gdje je “poklon” odlično prihvatio Mauro Benko i jakim udarcem neobranjivo pogodio mrežu domaćeg vratara Krešimira Tomljanovića.

U idućih dvadesetak minuta Virovitičani su imali terensku inicijativu pri čemu je najizrazitiju priliku za zgoditak propustio Matija Lovreković ne uspjevši glavom pogoditi nebranjeni dio mreže. U posljednjoj trećini prvog dijela ponovno gosti imaju više od igre, ali nije došlo do promjene rezultata.

IMG_4152-Custom

U drugom dijelu igralo se obostrano otvoreno i napadački. U dva navrata požrtvovnim intervencijama svoju mrežu spasio je domaći vratar Tomljanović. S druge strane, u 65. i 78. minuti neprecizan je bio Rok Horaček, koji s nekoliko metara nije uspio pronaći put do gostujuće mreže. U posljednjoj četvrtini utakmice dominirali su “narančasto – crni” , ali to nisu uspjeli rezultatski materijalizirati.

Gosti su uzeli ponuđeno došavši do prve ligaške pobjede u ovoj sezoni. Igru Varteksa nosili su njegovi najiskusniji igrači, nekadašnji internacionalci Leon Benko i Ivan Režić.

IMG_4188-Custom

-Usprkos dobroj igri, nažalost nismo došli do pozitivnog rezultata. U našim redovima proigravanjem i dobrim potezima najviše se istakao Nikola Suvajac – nakon utakmice kratko je prokomentirao trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Virovitica – Varteks Varaždin 0:1
Najbolji u virovitičkim redovima: Nikola Suvajac

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content