Na 6. Baranjskom Ferivi polumaratonu rekordnih 648 natjecatelja: Slatinčanka Doroteja Santi prva u utrci na 5 kilometara za građane

blank
Foto: OBŽ

Šesti Baranjski Ferivi polumaraton ispunio je svoja očekivanja, okupivši veliki broj trkača i posjetitelja koji su proveli divan subotnji dan u prirodi, čime su se priključili još jednoj od tri glavne županijske manifestacije FEBIRE, sjedinjene u slogan „To mi je u prirodi“.

Ispred “Tikveškog dvorca” utrku na 21 kilometar otrčao je 281 natjecatelj, utrku građana na 5 kilometara trčalo je 151, dok je šafetu 3×5 kilometara trčalo 14 ekipa, odnosno 42 natjecatelja.

Osim navedenih utrka u sklopu manifestacije održale su se i dječje utrke koje su okupile 174 natjecatelja.

Ukupno je sudjelovalo 648 natjecatelja, što je do sada najveći broj sudionika na toj manifestaciji.

Foto: OBŽ

Pobjednik 6. Baranjskog Ferivi polumaratona je bio Ante Živković iz Metkovića, koji je oborio i rekord utrke za 52 sekunde. Pobjednica 6. Baranjskog Ferivi polumaratona je Tunde Zsabo iz Mađarske koja je već nekoliko godina sudionica natjecanja.

U utrci na 5 kilometara za građane, među ženskim natjecateljicama pobjedu je izvojevala Doroteja Santi (AK Slatina).

Sama manifestacija privukla je brojne obitelji i posjetitelje koji su osim navijanja uživali u prekrasnoj prirodi Parka prirode Kopački rit te Chill, Cheer & Fun zoni koja se prostirala na cjelokupnom području dvorca Tikveš.

Za iduću godinu organizatori najavljuju još bolje i brojnije izdanje 7. Baranjskog Ferivi polumaraton.

(www.icv.hr, tj)