“PALI” KRIVOLOVCI NA PREPELICE Nesretne ptice mamili električnim vabilicama i pucali na njih sačmaricom

Trojica muškaraca, od kojih su dvojica strani državljani (Italija) uhvaćeni su u utorak, 7. rujna u poslijepodnevnim satima u krivolovu na prepelice u šumi u Medincima u okolici Slatine. 

Muškarce – organizatora lova iz Hrvatske i dvojicu lovaca iz Italije službenici PU virovitičko-podravske uhvatili su na doslovno na djelu. Neslužbeno doznajemo da je lov bio uredno prijavljen i organiziran, no da su “pali” zbog električnih vabilica kojima su mamili prepelice i potom na njih pucali sačmaricom. Elektroničke vabilice, naime, mame ptice kilometrima i nisu dopuštene kao sredstvo koje se može koristiti u lovu. Policija je očito stigla na sam početak krivolova – muškarci su odstrijelili tri ptice, kad ih je policija zaustavila i pokrenula postupak prijave i obrade slučaja.

Muškarci su, doznajemo, na kraju zaradili kaznene prijave zbog protuzakonitog lova i ribolova te svaki po 6.000 kuna novčane kazne zbog prekršaja počinjenog u domeni Zakona o lovstvu. (www.icv.hr, foto: PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content