Počinje našički festival Dani slavonske šume: Na natjecanje u rezanju “amerikankom” mogu se prijaviti i posjetitelji

Pripreme za 21. festival “Dani slavonske šume” u punom su jeku, motornom pilama režu se trupci i pripremaju za natjecanje i svečano otvorenje festivala kojem će sutra (11. rujna) u Velikom parku, nazočiti zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić, a u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Festival “Dani slavonske šume” tradicionalna je manifestacija koja se održava svake godine u rujnu, dvadeset i jednu godinu za redom. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori su Grad Našice, Hrvatske šume-Uprava šuma podružnica Našice. Ogranak Matice hrvatske u Našicama i Turistička zajednica Našice.

Tijekom trodnevnog festivala očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja, a više od 150 izlagača ponuditi će raznolike gastronomske delicije, te autohtone proizvode.

– Na tradicionalnom festivalu Dani slavonske šume okupljamo velik broj udruga, gospodarstvenika i poduzetnika, a ono što je najvažnije naše sugrađanke i sugrađane, te velik broj posjetitelja. Svi će oni dolaskom u Našice moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i autohtonim proizvodima koje naš kraj nudi. Važno je ovdje istaknuti i Hrvatske šume koje kroz razne aktivnosti, ove godine i otvoreno natjecanje u rezanju ručnom pilom, promoviraju naše najveće bogatstvo, slavonske šume, čiji naziv i sam festival nosi. Turistička priča temeljena na prirodnim bogatstvima, našim šumama, ljudima i njihovom djelovanju sigurno će ostaviti traga na svakom posjetitelju, a priču o Našicama proširiti diljem regije – istaknuo je za medije gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Novina ovogodišnjeg festivala svakako je mogućnost natjecanja posjetitelja i to u rezanju ručnom pilom – “amerikankom“, a za one najbolje pripremljene su vrijedne nagrade.

– Dvadeset godina smo bili domaćini za pet slavonskih uprava čiji su se sjekači natjecali u određenim vještinama rukovanja motornim pilama. Sukladno epidemiološkim uvjetima te odluci uprave Hrvatskih šuma, ove godine smo odlučili uključiti naše sugrađane te stanovnike susjednih općina i ponuditi im mogućnost da se sami natječu u jednoj tradicionalnoj disciplini – prerezu ručnom pilom. U dogovoru s našim poslovnim partnerima dogovorili smo sponzorstvo u vidu bogatih nagrada najuspješnijim natjecateljima – izjavio je za TV Našice Vlado Keglević, voditelj Uprave šuma podružnica Našice te pozvao sve zainteresirane da se uključe ne samo u natjecanje, već i ugodno subotnje druženje u našičkom parku.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content