PROPISNO SE ISPROMAŠIVALI Minimalni poraz Pitomače u Predavcu, Presečan: Jednostavno nismo imali svoj dan

Nogometaši Pitomače idućeg vikenda u 3. kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica na svom Gmanju igraju protiv Suhopolja, a obje će momčadi u županijski derbi ući na krilima minimalnih poraza iz 2. kola. Pitomačani su jučer (nedjelja) u Predavcu kod Dinama poraženi rezultatom 2:1. Bila je ovo sadržajna i dinamična utakmica, ali za razliku od prethodnih međusobnih ogleda, završila je samo s jednom opomenom glavnog suca Brune Ritoše. Jedini žuti karton zaradio je gostujući strateg Ivan Presečan zbog prigovora u 68. minuti susreta.

Za pitomačku momčad sve je krenulo nizbrdo već u 10. minuti, kada je mrežu Hrvoja Zdelara nakon jedne kontre zatresao Robert Rumenjak i doveo domaću momčad u početnu prednost.

U 17. minuti zbog ozljede teren napušta Matej Babić, a umjesto njega ulazi Pavao – Jan Begović. Stvorili su gosti nekoliko solidnih prigoda, od kojih je najbolje imao Valentino Paradinović, ali bez prave završnice. U 34. minuti Dinamo podiže prednost na 2:0, a strijelac je bio povratnik u redove Predavčana, odlični Josip Gegić. Sjajnim dalekometnim udarcem “očistio je paučinu” sa Zdelarovih vrata.

Novi pogodak nije previše uzdrmao gostujuću momčad. Mreža domaćeg vratara Marka Taritaša mirovala je do 38. minute, a onda na scenu stupa Ivan Begović i odmjerenim udarcem s 20-ak metara smanjuje prednost Dinama na 2:1. S obzirom na tempo igre i tri pogotka u 38 minuta, teško je bilo za očekivati da bi ovo mogao biti konačan rezultat utakmice, ali, na žalost navijača Pitomače, bio je.

Početkom drugog dijela nova ozljeda u redovima gostiju, a teren je morao napustiti Pavao – Jan Begović, koji je odradio na travnjaku svega 29 minuta, nakon što je u 17. minuti zamijenio ozlijeđenog Babića. U igru ulazi Petar Škrinjar, a sredinom nastavka i Peršić umjesto Skoke, ali pomaka nije bilo. Još nekoliko pokušaja gostiju, od kojih je najbolje imao Marko Matančić, nije pronašlo put do mreže i rezultat ostaje 2:1.

Iza nogometaša Pitomače sjajan je niz pozitivnih rezultata i unatoč porazu, ne treba puno očajavati.

-Jučer nismo bili na potrebnoj razini da bi dobili susret u Predavcu. Nakon niza odličnih rezultata, jednostavno nismo imali svoj dan. Nismo iskoristili brojne šanse, a kad si na takvom gostovanju i ne zabiješ ponuđeno, teško je doći do bodova – rekao je Presečan.

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content